Keuzelijst

Ik zou graag op een eenvoudige pagina die een onderwerp inleidt (gevolgd door heel wat artikels), een keuzelijst met invoervak (cfr Access en Excel) maken die verwijst naar een artikel of een interne link in een artikel om de gebruiker snel naar je juiste plek te voeren.
Hopelijk kan dit op een eenvoudige manier...

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
urbaina
afbeelding van joker
Door joker op 6 september, 2016 - 16:14

In Drupal kan veel, maar daarom is het juist niet altijd zo eenvoudig.
Wat bedoel je trouwens met keuzelijst: een lijst met vastliggende items? Of moet de gebruiker ook zelf iets kunnen intypen in het invoervak of wil je met de taxonomie aan de slag?

groet
Joker

Door urbaina op 7 september, 2016 - 00:17

Een keuzelijst met vastliggende items zou al mooi zijn! Gebruiker laten intypen hoeft niet echt maar zou meegenomen zijn. Misschien eenvoudig beginnen en enkel keuzelijst met vaste items.
Bedankt

Urbain
ducske.be

afbeelding van joker
Door joker op 7 september, 2016 - 16:17

Als de artikels bestaan uit een titel en een body zou je een overzicht (view) kunnen maken en bij filter kiezen voor de titel maar de selective versie (hiervoor moet je wel de module views selective exporsed filters installeren). Je krijgt dan een keuzelijst met alle titels.

groet
Joker

Door urbaina op 7 september, 2016 - 18:17

Het is vooral de bedoeling om info snel te vinden bijvoorbeeld bij kruidenfiches in één artikel over bier en kruidenfiches in een artikel over gezondheidskruiden door een Nederlandse namenlijst te geven in één keuzelijst en de Latijnse naam in een tweede keuzelijst. De fiches in het artikel krijgen elk een interne link mee zodat de verwijzing moet bestaan uit node1#plant1
Groetjes

Urbain
ducske.be

afbeelding van joker
Door joker op 7 september, 2016 - 19:10

Dan zou ik me toch eens verdiepen in taxonomy/woordlijsten.

groet
Joker

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.