afbeelding van batigolix

knoppen "opslaan" en "voorbeeldweergave" op drupal.be/.nl overbodig

ik vind de knoppen "opslaan" en "voorbeeldweergave" op drupal.be/.nl overbodig (en zelfs enigszins verwarrend)

met de mogelijkheid om eigen inzendingen te bewerken is de "voorbeeldweergave"-knop niet meer nodig

als die weg is, kan de knop "opslaan" worden hernoemd naar "versturen"

de knop "voorbeeldweergave" is altijd al een beetje dubieus geweest. van het kaliber "reset"-knop die je vroeger (voor 2002) standaard onder een HTML-formulier had staan

ter illustratie: http://www.flickr.com/photos/batigolix/3739268487/

heren administrateurs: aan het werk!

Auteur: 
batigolix
afbeelding van JoG@drupal.org
Door JoG@drupal.org op 20 juli, 2009 - 22:36

Ik maak er met veel plezier gebruik van. De knoppen mogen wat mij betreft blijven staan.

Joost - www.jognet.nl

afbeelding van batigolix
Door batigolix op 21 juli, 2009 - 19:29

wat voor plezier beleef je aan de "voorbeeldweergave"-knop?

boris
===
druppelend sinds 2005

afbeelding van JoG@drupal.org
Door JoG@drupal.org op 21 juli, 2009 - 21:52

Ik controleer altijd even de hyperlinks die ik post en de tekst. Ik pas dingen graag aan voordat ik publiceer (opsla). Strict genomen maakt het natuurlijk niet uit door dit middels 'bewerken' te doen na publicatie. Ik vind het echter fijn zo :-)

Ik heb verder onlangs gemerkt dat het helemaal niet zo fijn is als de titel van een bericht / reactie wordt gewijzigd. Hetgeen nu blijkbaar ook kan. Roel de Meester heeft dat gedaan met het artikel voor de vertaal- en documentatiesprint voor Open Atrium. Ik heb anderen daardoor een link gestuurd die later niet meer werkte en ook als ik linkte naar mijn eigen commentaar daaronder dan werkt die link plots niet meer. Mijn verzoek is daarom: wijzig titels in ieder geval niet meer na publicatie !!

En als ik er zo over nadenk is een workflow waarin wijzigen na publicatie nog maar een kwartier of zo mogelijk is beter. Wat mij betreft tenminste.

Klopt mijn inschatting dat jij je wel eens hebt vergist in beide knoppen en dat je deze aanpassing mede(?) daarom vraagt / voorstelt? Zo ja, een tip: kies dan altijd [Opslaan] ;-)

P.S. Ik heb inmiddels 3x de knop [Voorbeeldweergave] gebruikt :-)

Joost - www.jognet.nl

afbeelding van batigolix
Door batigolix op 22 juli, 2009 - 10:09

ik vergis me regelmatig in die twee knoppen

voor mij biedt de combinatie "opslaan" en daarna "bewerken" hetzelfde comfort als de optie "voorbeeld", maar ik snap dat als je secuur te werk wil gaan ook de voorbeeldweergave nodig hebt

ik trek mn voorstel in (tot nader order)

ik ben t 100% met je eens dat een bericht na een tijd geen grote veranderingen meer mag ondergaan. enkele tiepfouten repareren is wel ok, maar na enkele dagen nog titel en path wijzigen vind ik ver gaan

maar dat is meer een kwestie van netiquette dan van de aan- afwezigheid van knoppen ...

(ik heb dit 1 x opgeslagen en 3 x bewerkt)

boris
===
druppelend sinds 2005

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 25 juli, 2009 - 08:01

Ik vind voorbeeldweergave ook wel handig vooral als je code of links post om even te controleren als het er wel goed uit ziet. Maar anderzijds kun je nu inderdaad ook achteraf bewerken, dus voor mij gelijk.

Ivm het wijzigen van posts: dit was iets dat we een paar maanden geleden toelieten, maar moeten we misschien eens evalueren. De toelating om posts te wijzigen geeft ook toelating de titel te wijzigen. Dat de url daarmee ook wijzigt heeft eerder te maken met de pathauto instellingen. Ik heb ze nu gewijzigd van "Create a new alias. Delete the old alias." naar "Create a new alias. Leave the existing alias functioning.", dus ook na titel wijzigen zal de url blijven werken.

Wat ik wel vervelender vind is dat er enkele mensen hun volledige tekst van hun post wijzigden in "Probleem is opgelost." of iets dergelijks zodat totaal niet meer duidelijk was bij welke vraag de reacties behoorden. Revisies staan wel aan voor forumberichten, dus konden we het bericht terugzetten, maar misschien moet herbekeken worden als het wel goed is dat je forumberichten kunt wijzigen.

Hans
KOBA

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 25 juli, 2009 - 08:46

Ik heb het een paar keer erg onhandig gevonden als ik merkte dat ik toch nog wat wou toevoegen. Maar dat beperkte zich dan wel tot ongeveer een uur of zo na het posten. Ik zou zeker geen wijzigingen meer aanbrengen als er al reacties zijn.
edit: ik ergerde me recent inderdaad ook (een beetje) aan die twee postings die de melding kregen: 't is opgelost. 'k heb het toen trouwens in één van beide ook geschreven waarop iemand ze terugplaatste

Jo

afbeelding van batigolix
Door batigolix op 25 juli, 2009 - 11:43

ik heb ook wel eens gedonder met de pathauto instellingen.

van de drie opties onder "Update action"

werkt de optie "Do nothing. Leave the old alias intact." het best

boris
===
druppelend sinds 2005

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.