Language switcher vs voorpagina

Hallo,

Ik ben (lokaal) aan een drietalige site bezig, met als standaardtaal NL. De language switcher doet het wel, alleen blijf ik met een probleem zitten; vanop bepaalde pagina's sturen de EN en FR knoppen je naar mijnsite/en en mijnsite/fr, vermoedelijk aangezien de standaard voorpagina mijnsite/nl is. Ik heb dit zelf aangepast naar mijnsite/nl/welkom, en van die pagina dus gewoon twee vertalingen gemaakt. Vanop de pagina mijnsite/nl/welkom werkt de language switcher wel naar behoren, en kom je netjes op mijnsite/en/welcome en mijnsite/fr/bienvenue terecht. Eigenlijk lijkt het erop dat alles perfect werkt tot je of op het logo klikt (dat naar de url zonder /welkom blijft pointen, geen idee waarom), of op een andere manier op mijnsite/nl uitkomt zonder de /welkom erachter.

En het gekke is dat je als je bv naar FR switched (zonder de /bienvenue), wel de vertaalde menuknoppen te zien krijgt, maar niet de vertaalde tekst - de body content blijft dus in NL staan, de rest verandert wel?!

Hoop dat iemand hier wijs uit geraakt, en mij wijzer kan maken. Het lijkt me te liggen aan de ingestelde voorpagina; het zou goed zijn moest ik bij admin/config/system/site-information de standaardvoorpagina per taal kunnen opgeven, maar dat kan niet he?

Alvast bedankt!
Kris
DMT

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
DMT
afbeelding van Erwin
Door Erwin op 6 oktober, 2015 - 18:03

>> standaardvoorpagina per taal kunnen opgeven, maar dat kan niet he?
Natuurlijk wel. Als je de juiste module activeert.
Heb je Variable Translation al aan staan? Je kan dan kiezen welke variabelen je vertaalt en één van de variabelen is de Default Homepage.

Door DMT op 6 oktober, 2015 - 21:25

Hey Erwin,

Bedankt voor de tip, maar Variable Translation stond wel degelijk aan, en Standaard Voorpagina was aangevinkt. Ik was op een Engelstalig forum terecht gekomen waar iemand liet weten dat je niet de aliassen, maar wel de node nummers moet gebruiken om de voorpagina's per taal te selecteren. Maar dat is dus ook niet de oplossing. Ik las nog ergens anders dat het ook aan je theme kan liggen, maar ik betwijfel dat in dit geval, ik gebruik Omega 3, wat toch een redelijk vlekkeloos functionerend theme is voor de rest?

afbeelding van Erwin
Door Erwin op 8 oktober, 2015 - 10:57

Je ziet op de site settings form dus de verschillende talen, je hebt een verschillende node per taal ingegeven en nog werkt het niet?

Door DMT op 8 oktober, 2015 - 13:37

Inderdaad, de paginavertalingen bestaan en zijn perfect bereikbaar, het gaat hem gewoon om de paden waarnaar de language switcher buttons verwijzen. Voor een of andere reden linken ze soms naar mijnsite/nl, mijnsite/fr of mijnsite/en, terwijl ik wel degelijk mijnsite/nl/welkom heb ingegeven als voorpagina. Vanop eender welke andere pagina - mijnsite/nl/info bvb - werkt het wel altijd, dus heeft het iets te maken met de voorpagina settings..? Het lijkt eigenlijk gewoon een bug. Maar ik vind niet direct antwoord online.

afbeelding van Erwin
Door Erwin op 8 oktober, 2015 - 14:34

Dat de taalswitch naar /nl of /fr wijst is toch logisch. Dat IS toch de frontpage? Ik had je vraag niet goed gelezen en dacht dat de taalswitch niet werkte voor de homepage.
Ik zie dus het probleem niet, laat staan een oplossing.

afbeelding van nordicmaterial
Door nordicmaterial op 8 oktober, 2015 - 15:07

Het instellen van de homepage in een multilingual website is een berucht probleem, dat gelukkig stap-voor-stap staat uitgelegd hier: http://bengoodyear.com/blog/drupal-7-cracking-the-multilingual-front-page-nut.

1) We have to let Drupal know that the front page URL needs to be a multilingual variable. This can be done in Configuration » Regional and language » Multilingual settings » Variables (admin/config/regional/i18n/variable). The variable is called "Default front page"; place a checkmark in front of it and save.

2) Nu staat er op site information page bovenaan een language choice, maar die werkt niet out-of-the-box.

3) http:// www. mywebsite .com/fr/admin/config/system/site-information >>> verander de taal in de URL (die "fr" moet je in "nl" of "en" veranderen).

4) Pas nu voor elke taal afzonderlijk de settings voor de homepage aan.

www.nordicmaterial.com

Door DMT op 8 oktober, 2015 - 20:47

Je antwoord heeft me wel degelijk verder geholpen; die language choice op de site information pagina doet inderdaad niks, blijft op nl staan, ook al klik je op de andere talen. Door de url zelf te veranderen, zie ik wel dat de andere talen in principe de goeie voorpagina krijgen.. Thanks! Merci! Bedankt! :)

afbeelding van be-web
Door be-web op 8 oktober, 2015 - 19:20

Als je de taalwisselaar alleen maar gebruikt om naar de voorpagina te linken, kun je net zo goed een standaard menu aanmaken en stijlen met css.

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

Door DMT op 8 oktober, 2015 - 20:45

Ik gebruik de switchers wel degelijk om naar vertalingen van de desbetreffende pagina te gaan, anders zou ik er inderdaad gewoon knoppen voor aanmaken.. :) Toch bedankt!

Door DMT op 8 oktober, 2015 - 20:44

Bedankt voor de hulp allemaal, maar ik schijn het probleem niet goed uitgelegd te krijgen. Komt eigenlijk hier op neer:

· ik heb als standaard voorpagina mijnsite/nl/welkom ingegeven voor NL, mijnsite/en/welcome voor EN en mijnsite/fr/bienvenue voor FR
· vanop alle pagina's zijn de language switchers in orde, en switchen ze netjes naar de vertalingen van de pagina waarop je je bevindt (bvb op nl/kamers switchen ze naar en/rooms en fr/chambres)
· maar op de vertalingen van de voorpagina (en/welcome en fr/bienvenue) linken de switchers opeens naar nl/, en/ en fr/, wat dus een verkeerd resultaat geeft - die paden zijn niet geldig, en links naar afbeeldingen werken dan natuurlijk ook niet meer

Dus er is mijn inziens een probleem met die switchers vanop de vertaalde voorpagina's.

Door gerlitzen op 9 oktober, 2015 - 17:54

Ik heb daar ook eens meegevochten, maar dat was enkel een probleem zolang ik ingelogd was. Eens uitgelogd (of in een andere browser) werkte het wel correct.

Door DMT op 10 oktober, 2015 - 21:30

Mijn gevecht duurt nog effe voort dan; ik log in in Firefox, en test in Chrome, daar werkt het sowieso niet. Toch bedankt!

Door gerlitzen op 12 oktober, 2015 - 17:50

ik vind het vreemd dat je stelt dat de "nl/", "fr/" of "en/" paden niet geldig zijn - normaliter zijn dat de homepages en gaan die doorverwijzen naar de nodes die je hebt gedefinieerd in de "default front page". Als de inhoud van de node niet wordt opgehaald, lijkt het mij dat er iets niet correct is ingesteld in de settings voor de standaardpagina.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee