link tussen 2 pagina's

Ik ben nieuw met Drupal en ben ondertussen aan mijne eerste Drupalsite bezig.
De site zal dienen voor een voetbalclub.
Zo is er content type aangemaakt voor een interne ledenlijst van ong. 250 leden.
De leden kunnen kledij van de club bestellen via een bestuurslid die via een pagina de bestellingen per lid zal bijhouden.
Hoe kan ik een link leggen tussen de ledenpagina en de bestelpagina zodat de naam uit een lijst gekozen kan worden.

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
koshi
Door Nick Van den Broeck op 7 december, 2015 - 10:26

Beste Koshi,

Als ik het goed begrijp heb je een formulier staan op je bestelpagina en wil je daarin een drop down boxje met de namen van alle leden (of eventueel een autocomplete als ledenlijst heel lang word).

Eigenlijk moet je dan iets meer informatie geven. Ik veronderstel dat je 2 content types hebt: een lid en een bestelling. Deze tweede heeft dan waarschijnlijk een veld dat naar het lid verwijst? Daar zou je een eerste koppeling moeten zetten, bijvoorbeeld via de entity reference module (https://www.drupal.org/project/entityreference).

Als tweede heb je dan de bestelpagina. Ik veronderstel dat je die via Webform of zo hebt gemaakt? Op dit moment weet ik niet wat webform doet als je via entity reference al een link gelegd hebt, maar waarschijnlijk niet zo veel. Maar nu bestaat er een webform reference module die zo ongeveer beschrijft wat jij nodig hebt (https://www.drupal.org/project/webform_references).
Als alternatief kan je ook zelf iets bereiken via een eigen module. Ik vond op deze stackexchange zo'n aanpak voor een gelijkaardig probleem: http://drupal.stackexchange.com/questions/25998/webform-and-node-reference
Moest je EntityForm gebruiken, dan denk ik dat entity reference op zich al voldoende is.

Ik zou zeggen: test het eens uit en laat weten wat er voor jou gewerkt heeft. Moest je nog problemen hebben, laat het maar weten. Hopelijk zet dit je toch al op de juiste weg.

Door koshi op 7 december, 2015 - 20:44

Beste Nick,

Toppie antwoord!
Zonet Entity Reference uitgeprobeerd, en dit lijkt op het eerste zicht de oplossing naar wat ik zocht. De komende dagen ga ik Webform Reference eens uitproberen.

Bedankt voor jou hulp.
Koshi

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.