locale module en performantie

Hallo,

Ik ben pas begonnen met het verkennen van Drupal, voor het opzetten van mijn website wil ik ook alles in het nederlands.
Nu las ik op drupal.org een topic waar ik uit opmaakte dat het activeren van de locale module zorgt voor een tragere website. Is er werkelijk performantieverlies bij het activeren van die module?
Zelf wil ik een website opzetten met als uitgangspunt: eenvoud en snelheid, is Locale dan een goede keuze? Zijn er nog alternatieven om alles in het nederlands om te zetten?

Colibri

Auteur: 
colibri
afbeelding van Bart Van Herreweghe
Door Bart Van Herreweghe op 7 juni, 2007 - 09:15

Als ik de woorden van Dries mag geloven zal de multilingual in drupal 6 (code freeze op 1 juli) in core zitten. Dus out of the box. Dit betekent dat het geen module is en alles (nog) sneller zal zijn.

Bart Van Herreweghe
http://bart.vanherreweghe.com

Bart Van Herreweghe

Door vabene@drupal.org op 7 juni, 2007 - 10:34

Ik gebruik ook de locale module om Drupal in het NL te gebruiken... en ondervind geen grote impact op de performance. zie ook http://www.volley-zoersel.be

Dat drupal 6.0 de standaard meertaligheid zal ondersteunen is mooi meegenomen en zal het hopelijk in de toekomst iets eenvoudiger maken... maar het zal nog een tijdje duren voor we aan drupal 6.0 zijn.
Wouter

Door colibri op 7 juni, 2007 - 21:17

Bedankt voor de commentaren!
drupal 6.0 klinkt in ieder geval veelbelovend, en voorlopig gaan we dan maar van start met locale...

leuke site trouwens! en inderdaad: het loopt vlotjes...

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.