Mac, Clean URLs, .htaccess

Ik heb net geworsteld met het probleem van Clean URLs. Iemand die werkt met PC had bij de installatie dat probleem blijkbaar niet. Ik denk dat ik een oplossing heb voor Mac gebruikers.

Probleem:
Bij de installatie is het niet mogelijk Clean URLs : enable aan te vinken.

Oplossing:
- Als je rechtstreeks de drupal-6.2.tar.gz upload en extract, komt de .htaccess file niet mee. Ik heb bij een herinstallatie met FTP gewerkt en ook hier kwam de .htaccess file niet mee. Je ziet de file trouwens niet op Mac. (tip van Xano van Nederdev )
- Ik heb even gezocht en vond een programmaatje waarmee je op de Mac wel de verborgen files kan zien, nml TinkerTool (http://www.bresink.de/osx/0TinkerTool/download.html). Hiermee zag ik de verborgen .htaccess file wel en heb deze nog eens extra apart geüpload. Nu kon ik de Clean Urls wel enabelen en was het probleem opgelost.

Auteur: 
Jul.IUS
afbeelding van Xano
Door Xano op 11 juni, 2008 - 14:48

Een kleine aanvulling: Ik vind het zelf niet altijd even handig hidden files te zien in Finder. Met Tinkertool ze telkens zichtbaar en onzichtbaar maken vond ik als luie student een beetje te veel werk. Ik heb nu de Hidden Files widget gedownload. Het doet wat verborgen bestanden betreft hetzelfde als Tinkertool, maar net even iets handiger als je die bestanden niet de hele tijd wil zien.

Nederdev : webdesign en -development

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door yoroy op 11 juni, 2008 - 16:34

Ik gebruik Transmit als FTP programma op OS X, deze heeft ook een optie om 'hidden files' te tonen. Ik ben ook al meerdere malen vergeten .htaccess mee te uploaden, het is inderdaad een typisch Mac valkuiltje.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee