afbeelding van florisla

Mechelen Blogt

Zondag jongsleden werd de nieuwe versie van Mechelen Blogt gelanceerd.
Mechelen Blogt is een populaire stadsblog, volledig geschreven en beheerd door vrijwilligers.

Zoals jullie eerder al op het forum konden lezen, staken we veel moeite in het overzetten van content uit Nucleus en in het bewaren van de URL-structuur. Ook clean URLs kregen de nodige aandacht.

De site is (nu nog) een vrij 'normale' Drupal 6, met als extra modules FCKeditor (met geactiveerde filemanager image upload), login destination, persistent login, tagadelic, mollom, pathauto en views.

Tijdens development was views 2 nog alpha (nu beta), waardoor we nog geen views gebruiken in productie. Enkele lijstjes, zoals de recente reacties, make we nu nog met custom PHP-code.

Mollom (in beta) verzorgt de spam-bescherming en doet dat echt goed. Enkel bij twijfel vraagt hij een CAPTCHA aan de gebruiker en we hebben nog geen vals negatieven gehad.

Net na de release liepen we tegen bug 240230 in fckeditor.module aan, met content-verlies tot gevolg, maar gelukkig verhielp een update dat probleem.

Qua theming is er nog niet veel gebeurd, behalve een (half geslaagd) custom logo (en favicon) en de achtergrond die wat donkerder is dan de standaard Amadou.

De voordelen van Drupal zijn meteen duidelijk: we hebben tags en een tag cloud (dus meerdere categorieen per artikel), veel flexibeler block-beheer, gebruikers kunnen zichzelf registreren en kunnen verschillende toegangsrechten krijgen. Een uitgebreide lijst vind je hier.
Die pagina toont meteen ook aan dat we vanaf nu samen aan content-pagina's kunnen werken en da's misschien wel het grootste voordeel momenteel.

Qua gebruiksgemak valt de visuele FCKeditor ook in de smaak bij de gebruikers die niet allemaal technisch aangelegd zijn.

Op de planning staat nog zeker een archief per jaar en maand (via views) want daar is grote vraag naar.

Later gaan we nog uitgebreid aan de slag met taxonomie en proberen we ook onze geografische wiki Mechelen Mapt te migreren, met daaraan gekoppelde Google Maps.

Ik zit ook te kijken naar event.module om onze publieke kalender te verangen (nu via eventful.com), maar da's toekomstmuziek.

Alle suggestie zijn welkom...

Auteur: 
florisla
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.