Meerdere sites op 1 host, 1 verplaatsen

Ik heb de volgende vraag ook gezocht en gepost op drupal.org maar heb daar tot nu toe geen antwoord gevonden. Misschien dat hier iemand licht kan werpen?

Het volgende: ik heb een persoonlijke externe site opgezet, zonder problemen. Nu zou ik een tweede (blog)site maken bij dezelfde host die waarschijnlijk daarna wellicht verplaatst zal worden. Ik heb dan laten we zeggen: www.hoofdsite.org en www.hoofdsite.org/subsite. Wat is nu de beste manier om twee (onafhankelijke) sites naast elkaar te draaien met een mogelijke verplaatsing van de subsite in het achterhoofd? Ik weet dat het mogelijk is twee onafhankelijke sites te draaien op een enkele Drupal installatie die gebruik maken van dezelfde (MySQL) database. Dat heb ik nog niet geprobeerd maar dat zal me wellicht wel lukken. Maar is het dan mogelijk de twee sites te scheiden en een naar een andere host te verplaatsen?

Wat ik tot nu toe geprobeerd heb (localhost) is een tweede Drupal (5) installatie te doen in een subfolder van de hoofdmap met een aparte database. Loopt op zich prima op het eerste gezicht allen merkte ik dat een aantal menuitems, en dan vooral administratoritems, dubbel voorkwamen in de subsite (een bijkomend iets is dat uitloggen uit de ene uitloggen uit de andere veroorzaakt maar daar heb ik al over gelezen en is op zich niet zo'n probleem). Wat doe ik verkeerd of is dit gewoon niet de juiste manier om meerdere (onafhankelijke) sites naast elkaar te draaien op 1 host?

Bedankt voor de hulp.

Auteur: 
esr@drupal.org
Door fossie@drupal.org op 13 april, 2007 - 12:20

Als je twee verschillende db's hebt, twee verschillende folders met configuratie files, dan is het vreemd dat je dubbele menu items tegenkomt in de één of andere installatie.

Graag meer info hoe je de sites/ hebt aangemaakt.

Door esr@drupal.org op 13 april, 2007 - 14:30

Ik vond dat inderdaad ook nogal vreemd. Ik heb allereerst een aparte db aangemaakt en een nieuwe drupal installatie gedaan in een subfolder. Tijdens de installatie heb ik bij de database configuratie die db aangegeven. De dubbele menuitems kwamen ook maar enkel voor in deze subsite en enkel in het administrator menu voor zover ik kon overzien. Ik zal een en ander nog eens duidelijk uitzoeken en proberen te omschrijven als ik mij ook weer local bevind. In ieder geval al bedankt voor de reactie.

Door esr@drupal.org op 18 april, 2007 - 12:52

Het 'probleem' is inmiddels opgelost. Ik heb een volledig nieuwe installatie gedaan. Een hoofdinstallatie en een installatie in een submap voor een volledig onafhankelijk site met een aparte db. Dat werkt nu wel prima en ik zie geen dubbele menuitems meer. Geen idee wat er de vorige keer misliep maar het is dus opgelost.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee