Menu met iconen

Hallo

Ik zou graag voor een nieuwe site een menubalk willen maken die op dezelfde manier werkt als die van facebook maar met mijn eigen pictogrammen. Ik heb maar een paar pagina's of menulinken (hoofdpagina, agenda, nieuws, foto's).
Is er een bestaand thema die ik zou kunnen aanpassen (niet direct gevonden)?
Hoe zou ik dit kunnen oplossen door zelf een menu te maken? Dit lijkt me nog haalbaar alleen weet ik niet hoe het swipen werkt. Als je naar links swipt of rechts zou de menu moeten verspringen. Omhoog of omlaag doet de pagina opschuiven.
Kan iemand me hiermee op weg helpen?

Alvast bedankt

Drupalversie: 
9.x
Auteur: 
Steven Vandewalle
afbeelding van belba
Door belba op 27 oktober, 2022 - 07:45

Steven

Heb je een voorbeeld of ontwerp wat je juist bedoeld? Zelf werk ik haast niet met FB, maar heb even een pagina bekeken, Wil je die tabfunctie die bovenaan staat? Dit kan met JS gerealiseerd worden.
Je iconen kan je invoeren in de menu twig template. Er is wat basis code nodig om dit te realiseren.

Succes, Jan

Door Steven Vandewalle op 27 oktober, 2022 - 08:38

Dat is inderdaad wat ik bedoel
Voorbeeld

afbeelding van belba
Door belba op 31 oktober, 2022 - 12:23

Er zijn verschillende methodes om iconen te gebruiken ipv text of combinatie icon/text op deze tutorial leggen ze een paar mogelijkheden uit. Mijn bovenstaande methode kan ook gebruikt worden. Voor de link kan je werken met de drupal menu api, waar je een menu bouwt, bv met social media icons. Wat ik veel toepas is een JS tab systheem met onClick functies. Hier een mooie W3-tutorial, over dit topic. Dit laatste kan je oa gebruiken om verschillende delen van een lange node op te roepen( de body, media deel, contactgegevens...).

Succes, Jan

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee