module gezocht: Agenda

Hallo allen,

ZIjn er misschien modules beschikbaar, waarmee je een soort agenda kan criëren, en eventueel op de hoofdpagina te plaatsen? Het zou handig zijn als het met een bepaald nodetype werkt, zodat ik ook met categorieen kan werken.

Auteur: 
leonard
Door Passero op 5 februari, 2007 - 22:01

De eventmodule doet normaal wat je wil: http://drupal.org/project/event
die is blijkbaar nog niet beschikbaar voor drupal5 maar als je nog 4.7 gebruikt is dit de module die je nodig zal hebben
------------------------
http://blog.yonaweb.be

http://blog.yonaweb.be

Door faye op 23 februari, 2007 - 13:30

Op http://drupal.org/node/103695 kan je een versie van event downloaden voor Drupal 5.0.

Ik heb hier trouwens nog een vraagje over. Hoe kan je eenvoudig de event module aanpassen zodat er extra velden bijkomen (zoals prijs, max aantal deelnemers, etc)? Ik dacht dit op te lossen door via Taxonomy invul form toe te voegen per event voor prijs, aantal deelnemers, etc. Op die manier kan ik dergelijke zaken registreren, maar ik zou graag bij het bekijken van de event (node pagina) in plaats van Posted ... in taxonomy_term1 taxonomy_term2, onder de body (node_revisions.body) een oplijsting hebben van de taxonomy, zijnde taxonomy_vocabulary: taxonomy_term (wat zal resulteren in bv aantal deelnemers: 50).
Iemand een idee hoe ik de node pagina die de event weergeeft hiervoor kan aanpassen dat hij dit teruggeeft?

Alvast bedankt!

Faye

Door filip230 op 6 februari, 2007 - 07:43

Voor Drupal 5 is er de kalendermodule :

http://drupal.org/project/calendar

Door bertvanhees op 11 februari, 2007 - 22:29

Bij mij staat er dit:

Adds date calendar themes to views that can display any type of date field, and creates default calendar views.
Afhankelijk van: Views (ontbrekend)

Wat moet ik doen ?

afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 12 februari, 2007 - 09:32

De views module installeren en inschakelen.

-- Sutha

-- Erik

Door leonard op 10 september, 2007 - 10:17

Ik heb een tijdje met deze modules gespeeld, maar ze kunnen er bij mij niet echt in. Met welke module zou ik 't volgende resultaat kunnen krijgen?

een agendapagina met agendaitems. Er hoeft geen tekst bij, dus liefst geen gepuzzel met nodes alleen de volgende velden.

titel
datum
aanvangsttijd
eindtijd
locatie
en eventueel nog een paar zelf defineerbare tekstvelden. zoals ik al zei, liefst geen nodes, alleen een overzichtje. ook een overzichtje van de 2 eerstvolgende items uit de agenda in een blok overal op de site zou fijn zijn.

bedankt

Door msn op 10 september, 2007 - 11:47

Zoals al eerder aangehaald CCK en views kunnen dit prima aan.

Voor de presentatie kan je kiezen voor de modules
views: voor een lijst
kalender: inderdaad...
timeline: voor een tijdlijn
map: voor een locatie overzicht met google maps

Maar als je zelf aangeeft 'Ik heb een tijdje met deze modules gespeeld, maar ze kunnen er bij mij niet echt in' zou ik niet op zoek gaan naar modulen maar gaan zoeken naar een drupal developper. Of niet opgeven en doorbijten tot je deze modules onder de knie hebt. CCK heeft al een nederlandse vertaling en de nederlandse vertaling van views zag ik op deze site al voorbij komen, daar mag het niet aan liggen.

Door leonard op 10 september, 2007 - 16:49

Ik ben weer met views bezig, maar snap 't nog steeds niet. wat zou ik bijvoorbeeld als veld moeten toevoegen als ik een normale agenda wil?

Door msn op 10 september, 2007 - 21:38

Om je op weg te helpen:

Je hebt eerst een node nodig met de gewenste inhoud. Hiervoor heb je CCK. Omdat het een agenda is heb je hiervoor tijd en datum nodig, zelfs 2 maal: start en eind. Dit is eerst genoeg voor een test, je zou kunnen overwegen - omwille van de eenvoud - voor een test maar 1 datumveld te gebruiken.

Maak een CCK nodetype met bijvoorbeeld de naam 'afspraak' met deze datum velden ingevoerd. Datumvelden hebben veel opties, maar doe hier eerst niet te veel mee, gebruik zoveel mogelijk standaard.

Maak daarna nieuwe inhoud met 'afspraak' als node type. Bijvoorbeeld naam 'etentje' en vul de datum en tijdvelden in. Doe er nog twee of drie.

Nu heb je een aantal afspraken vastgelegd. Deze moet je terug kunnen vinden in je inhoudsoverzicht. (admin/content/types)

Maar je wilt een agenda of een lijst met afspraken hiervoor heb je views nodig. In views maak je een blad of blok aan waar de CCK node 'afspraken' in een lijst op bijvoorbeeld starttijd volgorde wordt getoond. Volg de beschrijving en help files en probeer de voorbeeld views te begrijpen. Als het lukt een lijst te genereren met naam en tijden: roep dan heel hard hoera want dan kan je verder met een nieuwe view waarin de agenda (of tijdlijn) module zit verwerkt. Ik adviseer je om deze niet direct toe te passen, de setup is iets zwaarder dan een overzicht, Er zijn hiervoor dan ook helpfiles.

Dus kortom:
Inhoudstype aanmaken met CCK
Inhoud aanmaken met het gemaakt CCK type
Views gebruiken voor overzichten en doorlinken naar de inhoud

Maar begin eenvoudig, als je dit werkend krijgt spreek ik de verwachting uit dat je de mogelijkheden van deze modules herkend waaronder ook voor je agenda die je wilt creeren.

Door leonard op 11 september, 2007 - 06:49

moet ik als veld het veld taxonomy: term agenda eveneens toevoegen?

Door leonard op 11 september, 2007 - 10:07

Ik heb het inmiddels door, alleen had nog een paar vraagjes over de date module.

is er een mogelijkheid om de todate weer te geven met een andere weergave als de fromdate?
wat is 't verschil tussen date en datestamp?
Is er een optie om de node na de verstreken datum te verwijderen?

Door msn op 11 september, 2007 - 15:24

is er een mogelijkheid om de todate weer te geven met een andere weergave als de fromdate?
Ja, even een balkje openklikken tijdens de setup van date en je hebt vele verschillende mogelijkheden gebaseerd op POSIX. Als je even googled op POSIX kom je vast de codes wel tegen.

wat is 't verschil tussen date en datestamp?
Zie: http://drupal.org/node/92460.

Is er een optie om de node na de verstreken datum te verwijderen?
Ja: ik dacht de module schedule of scheduler. Even zoeken in het module overzicht dan vindt je deze wel.

Door leonard op 11 september, 2007 - 16:09

Zouden deze modules ook met cck kunnen werken, dus ik maak in cck een datefield en wanneer deze datum is verstreken wordt de node verwijderd...

Door leonard op 11 september, 2007 - 16:10

Zouden deze modules ook met cck kunnen werken, dus ik maak in cck een datefield en wanneer deze datum is verstreken wordt de node verwijderd...

Door msn op 11 september, 2007 - 22:58

Helaas dat weet ik niet, ik verwacht niet dat dit kan en dat de aanmaakdatum van de node, of een speciale vooraf in te voeren datum waar je mee kan aangeven waneer de node moet worden weggehaald wordt toegepast. Ik weet dat de module bestaat echter heb deze nog nooit toegepast. Even testen dus.

Maar naar mijn mening ligt hier ook geen groot probleem. Je kan in views aangeven vanaf welke datum je de agenda items wilt tonen. Oude items worden dan niet getoond. Tenzij je duizenden items hebt, die de db te groot maken, zou ik me hier geen zorgen over maken en oude agenda items rustig in de db laten staan, kan je het ook nog terugvinden als dat nodig is. Eventueel met schedule om hele oude items te verwijderen.

Door leonard op 20 september, 2007 - 10:13

Hoewel MSn hierboven zei dat het wel kan, kan ik hier zelf bij de instellingen geen optie vinden om de todate een andere weergave te geven. hoe doe ik dit precies?

edit: graag reageren indien je het weet, er is haast bij

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee