afbeelding van jo.w

Modules zijn weg

Er is heel wat misgegaan op een (ontwikkel)site die ik in D6.13 aan het maken ben. M'n database is nog in orde maar ik zie geen enkele module meer staan. Hoe krijg ik die terug? Ik heb geprobeerd er één te wissen op de server via m'n FTP-client en ze opnieuw te uploaden maar ik zie ze niet terug verschijnen.

Edit: de modules staan dus wel nog allemaal op de server, 'k zie ze echter niet meer in de site. Dingen geplaatst met een via CCK aangemaakt contentype zijn wel nog gedeeltelijk te zien, echter niet meer in het menu. Ze worden opgebouwd via views en de er in geplaatste afbeeldingen zijn verdwenen. Enkel de titel en de body-tkst blijft over.

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
jo.w
afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 10 augustus, 2009 - 22:11

Het is me niet duidelijk wat je bedoelt met "zie geen enkele module meer staan". Waar is dat precies? Op de module overzichtspagina admin/build/modules? Wat zie je dan wel daar? Een wit scherm? Iets anders? En wat zijn "dingen"?
Met zo een beperkte beschrijving van wat er gebeurd is, wat je hebt proberen te doen vlak ervoor, wat je precies ziet en waar is het onmogelijk je te helpen. Veel te weinig informatie.

Hans
KOBA

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 11 augustus, 2009 - 09:08

Via ftp zie ik alle modules staan. Via de overzichtspagina enkel de core-modules (optioneel en verplicht) en de module language icons (maar die was van tevoren wel al uitgeschakeld).

Alle via pagina of verhaal aangemaakte nodes zijn er nog. Ook de nodes aangemaakt via eigen contenttypes. Maar daarvan enkel de titel en de bodytekst, niet de via een afbeeldingenveld toegevoegde afbeeldingen. 't Waren een paar pagina's via een contenttype om enerzijds activiteiten aan te kondigen en anderzijds om via een ander contentype een tekst- en beeldverslag te maken van die activiteit. en een foto-album per activiteit met Lightbox; maar dat waren dus de dingen waar ik nog mee aan het experimenteren was. Contenttypes gemaakt met CCK en de nodes weergegeven via Views. Er was 1 secondairy=menu-item aangemaakt van een van die nodes maar dat is ook verdwenen.
Ook de via Simplenews aangemaakte mails/nodes zijn er nog.

Wat is er nu gebeurd en wat heb ik er al aan gedaan?
Op een morgen vorige week bleek de site niet meer te werken. Toen ik via ftp ging kijken bleek de ganse site verdwenen, op de map site.domein.com/sites na. Ik ben de dag daarvoor bezig geweest stukken uit een andere site (voor zover ik de structuur van m'n hosting begrijp een subdomein) te verwijderen. Heb ik me daar vergist of is er iets anders mis gegaan, ik weet het niet. Gelukkig had ik de dag voordien alle bestanden van de site op m'n eigen PC gedownload (geen backup, een één op één kopie). En van de database had ik een gezipte backup gemaakt.
Omdat m'n hostingbedrijf aangeeft elke dag een backup te maken heb ik in eerste instantie hun gevraagd deze backup terug te zetten. Toen daar na 2 dagen nog geen reactie op was heb ik mijn bestanden terug op de server geplaatst maar de site bleek het nog niet te doen.
Omdat ik toch wat achter liep met updates van modules heb ik van de gebruikte modules de laatste versies binnengehaald en ook de update van D6.12 naar D6.13. Die heb ik dan over de bestaande site geplaatst. Ik kon toen op de site, maar enkel op de startpagina (node/11 - http://site.domein.com). Alle andere pagina's kreeg ik een foutmelding: pagina niet gevonden of pagina bestaat niet, weet ik niet juist meer). Omdat ik niet wist of ik al dan niet nog ingelogd was geprobeerd via /?q=user. Nadat ik in settings.php de regel $update_free_access = FALSE; veranderd had naar TRUE bleek ik te kunnen inloggen. Toen update.php gedraaid en de site was werkend terug.
Met echter de schrijfrechten weer naar beneden te halen (ik dacht naar 744 voor de map sites) was de site weer niet meer zichtbaar. Terug gezet naar 777 en toen kwam ik op gelijk welke pagina die ik wou openen op /update.php?op=info en wou een nieuwe installatie starten. Uit pure miserie dat op de lange duur maar gedaan maar in de tweede of derde stap kwam ik op een pagina waar stond dat de site al bestond (ff gekeken via geschiedenis /install.php?profile=default&locale=nl). Er waren vier mogelijkheden maar 'k weet niet meer wat ik toen juist gedaan heb. De site was dus terug, behalve de modules (toch niet zichtbaar te krijgen).

Dit voor zover ik me alles nog herinner want ik zit er ondertussen al zo'n 2 weken aan te knoeien.
Ondertussen (na een dag of vier) ook antwoord gehad van de hosting dat ze elke nacht de backup overschrijven en me dus niet konden helpen. Als mijn betaalde periode om is ben ik daar trouwens weg. Toen ik er in het begin klant was werden vragen binnen de 24 uur beantwoord, ook aanpassingen aan de instellingen gebeurden praktisch direct maar het laatste half jaar duurt dat telkens een viertal dagen.

Jo

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 19 augustus, 2009 - 14:09

Iemand nog een idee? Je moet op één of andere manier een site waar wat mee mis gegaan is terug online krijgen zonder alles te moeten herbeginnen?

Jo

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 19 augustus, 2009 - 14:33

- maak de cache leeg op admin/settings/performance, en zet daarna alles van cache af (voorlopig)
- laat cron lopen door te klikken op cron handmatig uitvoeren op admin/reports/status
- zitten de extra modules in het mapje: sites/all/modules? Wat zijn de permissies van die map. Drupal zoekt gewoon naar een mapje en daarin een naam.module en naam.info bestand. Controleer als die er zijn voor je modules of laad je modules opnieuw op. Controleer ook permissies van die bestanden.
- Controleer settings.php: stel base url in: $base_url = 'http://www.example.com'; hekje weghalen, stel $cookie_domain = 'example.com'; in hekje weghalen.
- als de cck module niet actief is ga je geen cck velden zien, als de database niet is gewijzigd moet je die normaal zien van zodra de cck modules weer aanstaan.
- laad eens een "verse" .htaccess op vanaf een nieuwe drupal 6.13 die je download.

Hans
KOBA

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 22 augustus, 2009 - 08:22

Ik heb direct naar de permissies gekeken en er de map sites stond op 766. Die teruggezet naar 755 en de modules waren terug. Maar nu had ik gisteren tot twee maal toe het probleem dat na het upgraden van een aantal modules (uploaden en site/update.php runnen) ik blijkbaar uitgelogd ben. Ik krijg de pagina "site is offline". Ik moet dan via site/q?=user terug inloggen. Op een andere site heb ik dit niet. Weet iemand een oorzaak en/of een oplossing.

Jo

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 22 augustus, 2009 - 08:23

zie beheer > site onderhoud, site online zetten.

Hans
KOBA

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 22 augustus, 2009 - 08:58

Ja, weet ik. Ik had de site zelf offline gezet. En het lijkt me niet logisch dat na het uploaden van een aantal modules en het runnen van update.php ik uitgelogd ben en terecht kom op de meldingspagina dat de site offline is. Daar zoek ik dus een oplossing/verklaring voor.

Jo

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.