Na Installatie Drupal loop ik vast!

Hallo beste mensen,

Ik loop behoorlijk vast. nadat ik drupal met succes heb geïnstalleerd heb ik een theme uitgekozen, maar daarna loop ik vast. ik wil een eigen menu maken en ook laten verschijnen. hoe doe je dat?

Auteur: 
Webdesigner
afbeelding van Xano
Door Xano op 26 maart, 2008 - 14:34

Proberen, proberen en nog eens proberen. Duik gewoon het Drupal admin panel eens in en kijk wat je overal mee kan. Absoluut niet vervelend bedoeld, maar dat heb je volgens mij nog niet gedaan. Als je er gewoon even voor gaat zitten, dan kom je allerlei dingen tegen en ook de menuopties.

Als je de pagina met de menuopties gevonden hebt, dan kan je bestaande menu's aanpassen of nieuwe menu's aanmaken. Elk menu is een zogenaamde Block. Die kom je waarschijnlijk ook tegen als je door het menu struint om te kijken wat Drupal kan. Blocks zijn bijvoorbeeld die lichtblauwe blokken rechts en links op deze pagina. Een Block kan een zoekformulier bevatten of een lijstje met recente berichten, maar ook een menu. Blocks kan je via het admin panel op diverse plekken in de pagina neerzetten. Als je een menu hebt gemaakt kan je bij de opties voor Blocks het betreffeffende menu als Block ergens neerzetten, bijvoorbeeld in je sidebar.

Succes!

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door Webdesigner op 27 maart, 2008 - 13:45

Hey Xano,

Nee ik begrijp best dat je het niet vervelend bedoeld.

Het punt is namelijk dat wanneer ik een ander cms installeer dat ik gelijk op de thema pagina kom en daarin zie je automatisch de menu, eventueel een poll. maar als ik drupal in ga.

dan zie ik alleen de admninistratie login en dat is het. dus ik denk dat er ergens iets mis is gegaan.

dit is de link:

http://cms.lahroussa.nl

gr.

afbeelding van florisla
Door florisla op 27 maart, 2008 - 20:11

Je moet inloggen en dan bij 'Beheren' naar Menu's gaan. Daarna een bezoekje aan Beheren -> Blokken.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.