NewBee vraagje over vertaalbare menustrings en plaatjes in berichten

Zoals het onderwerp al vermeldt ben ik een newbee wat betreft Drupal. Ik heb alles geinstalleerd en geconfigureerd en alles werkt naar behoeven. Ik heb echter nog drie vraagjes:

1. Ik heb een menu gemaakt met meerder subitems. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze menu- en subitems vertaald worden? Als ik gewoon 't(content)' in het menu zet wordt deze 1-op-1 overgenomen en niet de inhoud van 'content' maar de text 't(content)' wordt getoond als menuitem.
2. Hoe kan ik (gemakkelijk), plaatjes in een bericht zetten zonder direct naar HTML te hoeven grijpen en verwijzen naar een plaatje dat ik eerder via ftp heb moeten uploaden? Is er iets waarmee ik gewoon een 'upload' knop krijg in mijn bericht dialoog waarmee ik direct plaatjes kan uploaden en in het bericht tonen?
3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de opmaak van berichten vergemakkelijkt wordt? Moet ik direct grijpen naar TinyMCE of zijn er andere 'out-of-the-box' mogelijkheden zoals daar zijn in phpBB.

Auteur: 
hemd
afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 2 juni, 2006 - 11:22

Een 'makkelijke' oplossing om foto's te plaatsen is door gebruikt maken van 2 modules.

  1. Image module zorgt ervoor dat je een beelden kan opslaan en beheren op je site. Je krijgt daarnaast dan ook de mogelijkheid om beelden in albums te bewaren.
    Fotos worden dan behandeld net als enkele andere node [forumbericht/boek pagina/pagina/verhaal] op je site. Je kan er kommentaar op geven, je kan ze in categorieen onderverdelen etc..
  2. Img_assist module laat je ook foto's uploaden. Met die module krijg je een "Add Image" knop bij nodes waarbij je een fotootje wil plaatsen. Deze genereert dan de html voor jou om de foto INLINE te zetten bij je bericht.
    Let wel op dat je ervoor zorgt dat de html tag toegelaten wordt. Als je dat niet wil kan je ervoor kiezen dat img_assist een custom blok code (geen PHP of HTML) plaatst bij je bericht.

    [img_assist|nid=23|title=Een mooie foto|desc=Dit is een berschrijving van de foto|link=none|align=left|width=94|height=100] EN hier komt dan de tekst van je bericht.

Natuurlijk zijn er ook andere opties, maar als newbie lijkt me dit de interessantste.
Success
Veel success.

Door hemd op 3 juni, 2006 - 21:47

Schitterend, bedankt het werkt goed.

Vraag nummer 3 heb ik nu via TinyMCE prachitig werkend gekregen. Nu alleen nog het vertalen van menu strings.

afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 12 juni, 2006 - 09:26

Tof om te horen dat je op weg bent om een drupal guru te worden.
Als je eventueel tijd hebt kan je misschien in enkele korte regeltjes, of via een link naar een andere site uitleggen hoe je die TinyMCE aan de praat hebt gekregen.
bedankt alvast.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee