nog een paar statusfouten..

Eindelijk geinstalleerd (bleek dat ik voor sommige dingen toestemming moest vragen aan m'n provider, en ik maar steeds denken dat het aan mij lag...)
Nu nog een paar statusmeldingen:

Configuration file Not protected
The file sites/default/settings.php is not protected from modifications and poses a security risk. You must change the file's permissions to be non-writable.

Cron maintenance tasks Never run
Cron has not run. It appears cron jobs have not been setup on your system. Please check the help pages for configuring cron jobs. You can run cron manually.

File system Not writable
The directory files does not exist. You may need to set the correct directory at the file system settings page or change the current directory's permissions so that it is writable.

De reactie van mijn provider:

De eerste en derde zijn instellingen in Drupal zelf, waarvoor u het best even hulp kunt vragen op een Drupal-forum op internet.

Punt twee: Cronjobs en/of Crontab instellingen aanmaken of wijzigen is bij ons niet toegestaan. Wij hebben gemerkt dat mensen hier niet mee om kunnen gaan en hebben deze regel helaas in het leven moeten roepen.

Inmiddels heb ik een mapje "files" aangemaakt, maar hiermee verdwijnt de melding niet.

Wie wil me even helpen met deze laatste stapjes...

Auteur: 
plok
afbeelding van Amedee Van Gasse
Door Amedee Van Gasse op 24 mei, 2007 - 09:45

Gelukkig is er voor cron een gemakkelijke oplossing: poormanscron.
http://drupal.org/project/poormanscron

Handig voor als je niet aan cron kan zoals bij een lastige hoster, of ook bij Windoze installaties waar het schedulen toch wel net iets anders werkt dan op Linux.

afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 24 mei, 2007 - 10:45

Fouten 1 en 3 ('Configuration file Not protected' en 'File system Not writable') zijn geen Drupal fouten, maar ook niet iets dat een provider wil oplossen. Het gaat om wel of geen schrijfrechten hebben voor bestanden/mappen.

Hoe het op te lossen verschilt afhankelijk van de interface. Met een ftp programma kan je dit vaak aanpassen, ook vaak met de beheersinterface voor je serverdomein. Voor de eerste fout moet je de schrijfrechten van het bestand sites/default/settings.php verwijderen. Voor de tweede fout moet je een directory opgeven op Administer › Site configuration > File system en vervolgens schrijfrechten toekennen voor dit directory.

-- Sutha

-- Erik

Door coo0lman op 24 mei, 2007 - 14:04

Even melden dat er een gratis dienst genaamd www.cronjob.de bestaat waar je makkelijk je cronjobs kan plaatsen. Deze site roep dan gewoon je cronjob pagina aanroepen en zo uitvoeren. Lekker simpel maar je moet enkel wat Duits spreken want de site is enkel in het Duits te gebruiken. Maar voor de rest werkt de dienst perfect.

afbeelding van Xano
Door Xano op 24 mei, 2007 - 19:25

Ik zou persoonlijk voor poormanscron kiezen. Op die manier heb je alles nog zelf in de hand.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van Bart Van Herreweghe
Door Bart Van Herreweghe op 24 mei, 2007 - 21:56

Bart Van Herreweghe

Door plok op 25 mei, 2007 - 09:29

Bedankt voor jullie tips. Alle statusfouten zijn weg, dus nu kan ik aan de slag!
Nog een vraagje: Bij "files" stonden de rechten aan voor de eigenaar, deze heb ik dus maar uitgebreid voor groep en anderen. Ben daar alleen niet zeker van of dat goed is.

Door PieterDC op 3 juni, 2007 - 11:47

Het hangt er vanaf.. Ik veronderstel dat we bezig zijn over linux-rechten?
Wat je minimaal nodig hebt is lees- en schrijf- en uitvoerrechten voor de gebruiker waarmee de webserver linux gebruikt.

Als die gebruiker verschilt van de gebruiker waarmee je via FTP connecteert, dan hebben we een iets complexere situatie... dan moet je, mijns inziens, inderdaad de rechten uitbreiden naar 'groep' en/of 'anderen'..

groeten,
Pieter
Jeugdwerknet.be medewerker

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee