Nu nog Dr5.x gebruiken of gelijk naar Dr6.x?

Ik wil een aantal site's opzetten. Ik heb al wat proefgedraaid met Dr6 en de basisfunctionaliteit bevalt mij wel. Er zijn echter nog een berg modules die nog niet werken met Dr6. Nu wil ik wel in Dr5 een site gaan opbouwen, maar hoe is de conversie van Dr5 naar Dr6 qua content? Kijk, dat er een aantal modules niet meegaan lijkt me duidelijk. Maar als ik nu Dr5 gebruik en over een halfjaar overstap naar Dr6 wil ik eigenlijk qua content niet teveel gedoe hebben met de overstap.

Dus mijn advies: nog even wachten (bouwen met wat er is) of gewoon in Dr5 aan de slag gaan en later updaten?

Auteur: 
Lenn-art
Door Henri777 op 2 maart, 2008 - 21:38

Er zit al veel in, je kan je content al maken en je kan je layout aanpassen. Heb d5 ook even geprobeerd, maar dat is toch anders, tegen de tijd dat dat allemaal voor elkaar hebt ben je ook weer een tijdje verder. Kan je ook wat gaan spelen met de modules die er al zijn. Een mooi thema bouwen, dan leer je het programma ook goed van kennen. Zelfs d7 functioneert al, misschien kan je je afvragen of het niet beter is om daar maar mee te beginnen. Ik zou toch eerder vooruitzien dan achterom kijken.

Door yoroy op 3 maart, 2008 - 00:46

Voor contributed modules kan het inderdaad zijn dat ze niet overgezet worden naar een nieuwe versie, maar er wordt altijd voor gezorgd dat je je data mee kunt nemen naar een volgende versie.

Als je nieuw instapt en nog niet veel meer nodig hebt dan wat core je biedt moet je zeker met D6 beginnen. Als je veel modules nodig denkt te hebben begin je nu in D5 en stap je over 6 maanden over. Er zit echt nog wel een jaartje leven in D5.

D7 heeft niet echt veel zin, dat is immers D6 + datgene wat er in de afgelopen paar weken aan toegevoegd is en al zal het werken, het is de ontwikkelversie waarvoor pas over ruim een jaar contrib modules (en support) voor beschikbaar zullen zijn.

Door Henri777 op 3 maart, 2008 - 11:25

Ik stap hier nieuw in dus ik heb mezelf de tijd gegeven om thuis te geraken in het programma. Een gedeelte heb ik al in een andere site geïmplementeerd en dat werkt naar volle tevredenheid. Nu wil ik mezelf het geheel eigen maken, zeker als ik zie wat er zoal mee gecreëerd wordt.

*yoroy: kan ik in een jaar volledig omgaan met het programma?

*Lenn-art: als ik nu een site ging bouwen met drupal zou ik het advies van Yoroy volgen!

Afhankelijk van je wensen kan je dus kiezen tussen de verschillende versies.

Door Lenn-art op 3 maart, 2008 - 11:33

Ik stap er nu niet nieuw in. Al vanaf 4.7 'draai ik mee'. Ik heb binnen een paar dagen een site up & running.

Nu ik er zo over nadenk: het gaat mij meer om de klant dan om mij. Ik vind mijn weg wel, maar het is voor de klant wat lastiger om over te schakelen.

========
hi :-)

Door Henri777 op 3 maart, 2008 - 12:04

Inderdaad, de klant is degene die met de site moet werken.

Door yoroy op 3 maart, 2008 - 12:08

Voor consistentie richting klant zou ik dan ook D6 zeggen, dat is de versie (en dus ook de interface) die vanaf dit moment nog het langste mee zal gaan.

Henri777: een jaar moet meer dan voldoende zijn om duchtig te kont-schoppen! Zie: http://buytaert.net/drupal-learning-curve

Door Henri777 op 3 maart, 2008 - 12:23

Thanx, leuke image. Was van plan om me bezig te gaan houden met de nederlandse vertaling. Zo te zien begin ik dan onderaan de derde ladder.

Door hansrossel@drup... op 10 maart, 2008 - 03:52

Het hangt er ook vanaf hoelang je klant(en) kunnen wachten op hun site en hoe complex de site is.

Op dit ogenblik zijn de twee belangrijkste contributed modules CCK en Views nog niet klaar voor Drupal 6. Er wordt wel druk aan gewerkt en verwacht (en vooral gehoopt door iedereen) dat ze heel binnenkort zullen uitkomen want zonder die twee wordt je Drupal installatie een stuk minder flexiebel. Voor de views module valt de upgrade naar core 6.x ook samen met een volledige nieuwe versie 2 van de module zelf, wat het extra lange wachten verklaart.

Ik hou het dus voorlopig nog bij Drupal 5, tenzij de site echt eenvoudig is (bijvoorbeeld gewoon één content type zonder views) of de klant enkele maanden kan wachten.

Drupal 7 is voor de heel nieuwsgierigen of zij die actief willen meehelpen aan de ontwikkeling, maar zeker niet geschikt voor productie op dit ogenblik.

Groetjes,

Hans
Koba Webdesign

Koba Webdesign

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.