Onderhoudsmodus werkt niet

hoi iedereen even een vraagje als nieuweling ik wil mijn site upgraden naar 7.35 maar als ik hem in onderhoudsmodus zet zegt hij dat de wijzigingen zijn opgeslagen maar als ik op een andere computer naar de site ga is die nog gewoon toegankelijk doe ik iets fout of is er iets mis met mijn drupal installatie? en is het mogelijk om de update te doen zonder onderhoudsmodus aan te zetten?

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Goofywilco
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 19 maart, 2015 - 20:28

Heb je op die andere computer de pagina een paar keer de pagina vernieuwd? Een groot deel van een reeds bezochte site wordt namelijk opgeslaan in de tijdelijke internetbestanden.
Als de site weer geopend wordt wordt eerst in die bestanden gekeken.

En ga je op die andere pc ook als niet geregistreerde gebruiker kijken? Want als user1 kan je'r altijd in, ook op een andere pc.

Jo

Door Goofywilco op 19 maart, 2015 - 20:35

Ja ik heb op de andere computer de cache gewist en ga als niet geregistreerde gebruiker kijken maar blijf gewoon de site krijgen. ook als ik op mijn telefoon kijk krijg ik gewoon de site. misschien ook wel handig om te vertellen als ik onderhoudsmodus aanvink en dan op instellingen opslaan klik. krijg ik dus wel de melding "de instellingen zijn opgeslagen" maar het vinkje dat ik net gezet heb is weg of is dat normaal?

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 19 maart, 2015 - 20:46

Net op mijn site geprobeerd. Niet met een andere pc maar met een andere browser. De startpagina blijft zichtbaar, zodra ik naar een andere pagina wil krijg ik de melding dat de site in onderhoud is.

Na het opslaan blijft bij mij wel het vinkje staan.

Jo

Door Goofywilco op 19 maart, 2015 - 20:50

Nu heb ik er niet zon probleem mee dat onderhoudsmodus niet werkt maar kan ik hem gewoon updaten van 7.34 naar 7.35 zonder de onderhoudsmodus of gaat het dan fout?

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 19 maart, 2015 - 22:23

Waarschijnlijk niet. Tenminste niet zolang er niemand je site bezoekt terwijl jij de update doet. Doe hem dus eventueel 's avonds laat/'s nachts.
Zorg wel dat je eerst een backup hebt van zowel bestanden als database.

En om het helemaal goed te hebben: download bestanden en maak een export van je database, zet een locale server op (op je eigen pc, met xamp, usbwebserver, mamp, ... ) en installeer daar je site op, doe daar de backups op en zet dan bestanden en de gebackupde database op de server.

Jo

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 19 maart, 2015 - 22:26

Ik zette een site vrijwel nooit in onderhouds modus.
Voor de update is het niet belangrijk.
Alleen een bezoeker van jouw site heeft kans, dat de site niet laad als hij tijdens de update binnen komt.

Door Goofywilco op 23 maart, 2015 - 19:35

bedankt voor de hulp het is gelukt zonder onderhoudsmodus geupdate ging prima

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 23 maart, 2015 - 21:50

Werkt de onderhoudsmodus na de up-date weer wel?

Door Goofywilco op 23 maart, 2015 - 21:56

nee nog steeds niet ook kan ik geen backup van de hele site maken dan krijg ik een error.
maar daar hebben meer mensen last van heb ik gelezen

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 23 maart, 2015 - 22:10

Of een instelling van jouw profider staat niet goed of jouw database is niet helemaal zuiver meer.
Veel geluk bij het vinden van de oplossing.

Bij een van mijn vele websites had ik iets dergelijks aan de hand.
De database was te vervuild.
Heb uiteindelijk alle nodes handmatig gekopieerd op een sub-website met andere database, daarna die database voor de main-site geactiveerd en de problemen waren over.

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 24 maart, 2015 - 09:27

Dat kan een oplossing zijn bij een site met niet te veel content. Op één van mijn sites met slechts een beperkt aantal forumpostings gedurende nu ongeveer 2 jaar zie ik me daar niet echt aan beginnen. De "gewone" content moet geen al te groot probleem zijn, het forum is daar wel te uitgebreid voor.

Zoiets zal dus vooral afhangen van de omvang van de site.

Jo

Door Goofywilco op 24 maart, 2015 - 16:00

ik heb nu geprobeerd om een backup van de site gemaakt door strato te kopieren naar localhost om te kijken of dat werkt want dan heb ik de backup and migrate module helemaal niet nodig aangezien strato automatisch de site backuped. maar nu krijg ik de volgende error:

"PDOException: SQLSTATE[HY000] [2002] Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet correct heeft geantwoord na een bepaalde tijd, of de gemaakte verbinding is mislukt omdat de verbonden host niet heeft geantwoord. in drupal_get_installed_schema_version() (line 155 of C:\xampp\htdocs\Drupal_01\includes\install.inc)."

iemand een idee?

EDIT Probleem opgelost moest de settings.php aanpassen.

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 24 maart, 2015 - 15:49

Ik weet niet hoe Strato werkt met backups, al helemaal niet wat in hun backup zit maar een backup maken doe je via een ftp-programma en het admin-panel van je hosting.
Via ftp download je alle bestanden naar je eigen pc en dat hoef je enkel te doen als er wijzigingen gebeurd zijn aan de core of modules van Drupal, niet als je inhoud aan je site hebt toegevoegd (of verwijderd).
In dat geval maak je een backup door via phpmyadmin en export te doen van de database. En phpmyadmin vind je via het controlepanel van je hosting.

Jo

Door Goofywilco op 24 maart, 2015 - 16:03

Dat heb ik gedaan moest alleen ff de settings.php aanpassen nu doet hij het alleen ik kan niet inloggen om een of andere manier hij geeft niet aan dat de gebruikersnaam of wachtwoord verkeerd zijn maar hij logt ook niet in

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee