Onnodig veel css request en javascript request

Hoi Iedereen,

Momenteel draai ik al ruim een half jaar de website van het bedrijf waar ik werk op drupal 7. Wat mij erg tegenviel van Drupal is de snelheid waarmee de site laad, heb al verschillende preformance instellingen aangepast om het maximale eruit te halen, maar nog niet met het gewenste resultaat. (boost module, afbeeldingen verkleinen, css en js comprimeren).

Wat mij eigenlijk opvalt is dat op alle pagina's dezelfde js en css files worden geladen (pagespeed geeft aan dat deze files voor de langzame laadtijden zorgt) Nu heb ik bijvoorbeeld 2 pagina's waar de module 5-star wordt gebruikt. Alleen op alle andere pagina's wordt de js en de css van deze pagina ook geladen.. Dit geldt voor heel veel css bestanden en javascript bestanden. En in pagespeed zie ik juist dat dit soort bestanden secondens erover doen om te laden.

De totale website laadtijd is 6.5 seconden, wat in mijn ogen niet acceptabel is.

Heeft iemand hier een oplossing/suggesties voor?

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
sreeb
afbeelding van hullabaloo
Door hullabaloo op 9 mei, 2012 - 09:38

in je template.php-bestand kan je aangeven dat bepaalde javascripts enkel op bepaalde pagina's mogen geladen worden. Dit staat heel kort beschreven op http://stackoverflow.com/questions/9578013/how-to-unset-a-js-file-from-a-drupal6-installation-doesnt-work-with-remove-sc (of google op iets genre unset javascript drupal 7).

Ook http://www.yslow.org kan je helpen analyseren waarom je site nog traag reageert.

afbeelding van Webulab
Door Webulab op 9 mei, 2012 - 10:29

De javascript voor de 5-stars module wordt dynamisch geladen door de module zelf en wordt niet goed mee gecached door de js/css aggregator. Je zou de server cache wat kunnen opkrikken door een kleine aanpassing in de .htaccess

Header set Cache-Control "max-age=2592000"

Dit zal de js/css bestanden en afbeeldingen langer cachen in de browser zodat het laden sneller gaat vanaf de tweede pageload.

Drupal websites en modules op maat | Facebook | Twitter

Door sreeb op 9 mei, 2012 - 11:13

Bedankt voor jullie reacties,

Ik ga dit even doorzetten naar onze ontwikkelaars... Mochten er meer tips zijn, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.