Op zoek naar passende combinatie van modules

Ik heb nu zo'n 2 jaar een eenvoudige foto-verkoopsite in gebruik, gebouwd in Drupal, rondom het foto-verkoopsysteem van OYPO (www.oypo.nl). Die werkt wel aardig, maar met name de Oypo fotogalerijen, die simpelweg in één enkel iFrame in de site hangen, bieden weinig flexibiliteit of mogelijkheden om creatievere oplossingen met de foto's te realiseren.

 zie www.waterpolophoto.com  voor een indruk.....

In de nieuwe oplossing wil ik met allerhande image-extensies aan de slag gaan, toegepast op grote collecties foto's (een typische reeks/album/galerij bevat zo'n 25 tot 150 foto's, de huidige site onder oypo bevat > 10.000 foto's).

Elke getoonde foto krijgt daarin een 'in winkelwagen' button van OYPO, waarvan ik verder alleen de bestel- en afrekenmodule overhoudt. En ik bemerk dat het lastig is precies die set van passende Drupal modules te vinden die én functionaliteit bieden, en met bulk-volume om kunnen gaan.

Voorbeeld van hoe een serie 'nieuwe stijl' uit uit zou kunnen zien (let niet op wat theming-details):

http://waterpolophoto.com/content/heren-ned-cro#

 

Belangrijkste vereisten aan de 'architetuur':

  • moet mogelijkheid bieden grote series foto's in één keer te importeren. Standaard IMAGE Import doet dat aardig. Probleem: alle images komen in één grote directory terecht, wat niet practisch is;
  • exif informatie uit foto's overnemen.  (ik heb exif module werkend naar een standaard image node, maar ik heb nog geen upload-naar-imagefield module gevonden die ook exif meeneemt.
  • Bulk import naar imagefields is lastig. SWFupload lijkt de enige te zijn die bulk-import mogelijk maakt, maar kan grote series ook niet aan en ik heb er user-interface problemen mee. ZIet exif ook niet....
  • Een sterk customizable lightbox: ik heb daarvoor colorbox gevonden, tot nog toe de enige die mij toelaat inline-code (vereist voor de orderbutton) te embedden onder de foto. Ik stuur dit aan met behulp van Contemplate module. In een node met imagefields geeft deze combinatie prima resultaten.
  • Drupal's oplossing voor galerijen op basis van standaard image nodes is views. Maar views zijn weer uitermate lastig aan (de customizable/inline variant van) colorbox te knopen. Helaas werkt contemplate niet onder views.
  • Zoekfunctie: werkt prima richting imagenodes, levert als resultaat individuele foto's op. Kan dat ook met imagefields die embedded zijn in nodes (dat ik als zoekresultaat dus exact de gezochte foto's krijg, en niet alleen een node die ik dan opnieuw moet doorzoeken op de juiste foto daarbinnen)

Tot zover wat practische dillema's waar ik bij het uitproberen op kwam. Nu concreet een paar vragen:

Wie heeft suggesties:

  1. om de output van een view van imagenodes, inclusief inline code naar colorbox te sturen?
  2. op een werkbare manier grote aantallen imagefields in een node te uploaden, waarbij ook de exif meegenomen wordt?

Wanneer ik optie 1 kan laten werken, levert dat een werkende combinatie van mogelijkheden op. Hetzelfde met optie 2.

En als ze het allebei doen, dan kan ik mooi kiezen....

 

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
yo-1
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.