[Opgelost] Menu-item verschijnt 2 keer i.p.v. 1 keer...

Hallo, Ik gebruik het Aquia Slate Theme en nu zit ik met een menu probleem waar ik maar niet uit kom: Ik gebruik Secundairy Links voor mijn inhoud, Primairy Links gebruik ik vooralsnog niet. Mijn menu staat links en het Block (links/left) heb ik als volgt geconfigureerd: Eerst komt het Taalkeuzemenu, dan volgt Secundairy menu, dan een kalender etc. etc.
Zo ziet het block er dan uit:

Taalkeuze

Poezen
Katers

Kalender

Dan het menu zelf: Er is een hoofdcategorie Poezen, deze link is gekoppeld aan een overzichtspagina van alle poezen. Deze overzichtspagina bevat een tabel met daarin een cel voor de naam van de poes (de naam van de poes is tevens een link) en daaronder een cel met ruimte voor een kleine foto van de betreffende poes.

Dan volgt een hoofdcategorie Katers.

Dan heb ik voor iedere poes (of kater) apart een Boek gemaakt. Iedere titel van een pagina uit het Boek is een menu-item. De hoofdpagina van het Boek (in dit geval de naam van de poes) is gepositioneerd onder de menulink Poezen en de subpagina's uit het boek staan gepositioneerd onder het submenu Naam van de poes. Dus zo ziet het (uitgeklapte) menu eruit:

Taalkeuze
Poezen

     Bonny

         Showresultaten

         Stamboom

         Etc.

         Etc.

    Kitty 

 

Katers

De instellingen van Secundaire links:

Bij de instellingen van alle items in Secundairy Links staat alleen een vinkje bij Ingeschakeld, Uitgeklapt is uitgeschakeld.

Het probleem:

Als je, als bezoeker, naar mijn site gaat en op de hoofdpagina bent staat het blok goed geconfigureerd: Eerst het Taalkeuzemenu dan de Secundairy links, de kalender etc. Maar, zodra je dan op een link klikt, en de frontpage verlaat, dan veranderd mijn Block (links/left)! Het Block ziet er dan ineens als volgt uit:

Poezen (!)

Katers (!)

Taalkeuze

Poezen

Katers

Kalender

Klik je, als bezoeker, nu op de eerst vermelde linken Poezen of Katers (die bovenste nieuwe met een "!" die ik er zelf even bij heb geplaats) dan ga je naar de Overzichtspagina Poezen of Katers. In het block links/left veranderd het dan als volgt:

Poezen

Katers

Taalkeuze

Poezen

    Bonny

    Kitty

Katers

Als ik het Theme op Garland zet dan blijft het Block links/left wel goed maar zie je al vanaf de frontpage rechts bovenin die extra linken Poezen en Katers...en dat wil ik dus niet. Ik wil mijn linken alleen in het block links/left hebben staan en niet dubbel zoals bij Garland rechts bovenin en bij Aquia Slate twee keer in het block links/left. Ik heb een keer gelezen dat je dat bij Garland kunt veranderen maar ik weet niet meer waar ik dat gelezen heb (ik heb me echt al suf gezocht...)

Mijn vraag is: Hoe komt het dat er ineens twee Menulinks Poezen en Katers verschijnen als je van de frontpage weg bent? En, hoe krijg ik die twee extra links weg? Ik ben er al ik weet niet hoelang mee bezig maar krijg het zelf niet voor elkaar. Hulp wordt erg gewaardeerd....

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
SylviaG
Door SylviaG op 13 december, 2010 - 09:17

Ik heb het inmiddels zelf gevonden:

Ik heb een nieuw menu aangemaakt en het Secundaire en Primaire menu uitgeschakeld in mijn theme. Om precies te zijn heb ik een Menu-NL én een Menu-EN aangemaakt omdat ik een twee-talige site aan het bouwen ben. Ik krijg de linken in deze menu's nu maar 1 keer op de site en niet dubbel. Alles werkt perfect!

Later wil ik het Primaire menu weer inschakelen voor een aantal linken die ik wél extra rechtsbovenin (Garland) wil laten verschijnen zoals Home, Contact, etc.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.