organizing a sprint?

Dag iedereen,

is it ok if i write in English here? My dutch spelling it too crappy... but no problem to read.

I was wondering what it needs to organize a code sprint? How many motivated sprinters should ther be at minimum to give it a trie? is there anyone experienced in sprint organisation who would like to give me a hand?

There is a very nice project in Brussels called MMM (micro marché du midi) which would need a website. That could be a good Drupal code sprint fun I thought.

MMM was originally a project of City Mine(d) http://www.citymined.org/ but is now detached from the vzw.
Their actual site looks like this http://www.micromarchemidi.be

So what do you think? are there some of you who'd like to give it a try?

groetjes
ag

Auteur: 
agnez
Door Jax@drupal.org op 15 september, 2009 - 07:51

Kan je wat meer vertellen over het project? Wat doen ze en waarvoor staan ze? Ik hoop dat het een VZW is want je zal moeilijk mensen vinden om je te helpen een commerciële website uit te bouwen vrees ik.

Ik veronderstel dat je iets wilt organiseren zoals wat er gedaan is voor de zuiddag website? In dat geval kan je steeds met Hans van de hackerspace contact opnemen en zien hoe hij alles georganiseerd heeft.

Door agnez op 15 september, 2009 - 10:29

hallo,
bedankt voor je reactie.
yes, like zuiddag.
yes, vzw.

I'll just send you to some information about the project on their website for the moment: http://www.micromarchemidi.be/?page_id=28
but I'll ask someone of the project to write further explanation to post here..

tot ziens
ag

Door agnez op 15 september, 2009 - 12:34

Ludo, the coordinator of the project sent me this little text to give you some more insight:

Beste, het gaat hier inderdaad niet over een vzw maar over een coöperatieve vennootschap warvan de artiesten aandeelhouder worden. De artiesten kunnen dan de ruimte gebruiken als atelier en verkoopplaats van hun creaties op de marktdagen, daarnaast vinden hier ook creatieve ateljeers en workshops plaats. Het is dus geen vzwmaar ontsnapt ook aan de zuivere commerciële of winstoogmerk.

MicroMarché wordt een overdekte markt die 3 maal per week plaatsvindt. Het gebouw is gelegen op een straffe plek en we zijn ervan overtuigd dat MicroMarché er een eerlijke kans zal krijgen. Het ligt in het verlengde van de Vismarkt waar het kan aanknopen met de Dansaertwijk en de kerstmarkt. Het bestaat uit een met glas overdekte koer waarop kelders met ramen en grote atelierruimtes uitgeven.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee