afbeelding van SonJan

path kreeg zomaar /drupal/ ervoor

Dag Allemaal,

Ik ben een nieuwe drietalige site aan het bouwen die 15 september in de lucht moet: www.theosophical.be een website voor een filosofische vereniging die verschillende leveranciers zal hebben voor content. Daar is Drupal dus geschikt voor (Dries en community: bedankt voor dit fantastische tool!).

Ervaring met computers, xhtml en css genoeg, maar niet met php of mysql. Toch was de installatie op servage.net een fluitje van een cent. Hun installatiescript gebruikt Drupal 5.7, dus dat draaide ik dan maar.

Na een poging de site online te bouwen las ik op de verschillende fora en sites dat een testsite op een usb-stick met xampp handiger was, en dat bleek ook bij de presentatie achteraf: geen internet beschikbaar, toch geen hindernissen en dus was de zaak beslist: Drupal wordt het!

Bij het overzetten of ontwikkelen op localhost zijn de interne links een eigen leven gaan leiden (ik gebruik de TinyMCE module): al de urls hebben nu /drupal/node/ of /drupal/files/ ervoor gekregen, bij de externe links niks aan de hand.

Nu staat clean urls aangevinkt, het duurde wat eer dat kon.

Hoe krijg ik dat er terug af? Ik kan op servage.net de database benaderen via MyPhpAdmin, en dus een SQL query uitvoeren, maar hoe ziet hij eruit, en in welke tabellen? node_revisions?

Hoe vermijd ik zoiets in de toekomst?

Bedankt op voorhand voor alle hints.
Jan

Auteur: 
SonJan
afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 16 juli, 2008 - 12:10

Kan je in je settings.php file even kijken of er eventueel een /drupal in de waarde van $base_url staat. Het zou kunnen dat je daar iets moet wijzigen.

afbeelding van SonJan
Door SonJan op 16 juli, 2008 - 16:09

Bedankt, Roel, voor je snelle reactie.

Nazicht van settings.php in /www/sites/default bracht geen soelaas:
# $base_url = 'http://www.example.com'; // NO trailing slash!
dus deze is uitgecommentarieerd.
$db_prefix = '';
deze is dus ook leeg.

www is de folder voor de site, maar dat begreep je wel ;-)

Heb je nog ideeën? Dit lukte dus niet.

Bedankt,
Jan

afbeelding van svendecabooter
Door svendecabooter op 17 juli, 2008 - 09:55

Ik weet niet of ik je situatie 100% begrijp, maar anyway:

Stond je site lokaal in een subdirectory geïnstalleerd?
Als je namelijk lokaal je site hebt geïnstalleerd op http://localhost/drupal en vervolgens zet je deze over naar http://www.mijnsite.be, dan kan dit probleem zich inderdaad voordoen.

Ik heb denk ik al eens een gelijkaardige situatie meegemaakt, als ik me goed herinner ook veroorzaakt door de TinyMCE module. Als je via TinyMCE een link maakt op je lokale installatie, zal ie als href bvb /drupal/node/1 hardcoderen in de body, terwijl dit op de 'live' versie van de site dan uiteraard /node/1 zou moeten zijn.

Ik heb het nog niet uitgetest, maar mogelijk biedt de Linktocontent module (http://drupal.org/project/linktocontent) daar een oplossing voor. Echter wanneer je de links al hebt ingevoerd, kan je er niet direct veel aan doen behalve ze manueel aan te passen in elke node body (of via een PHP scriptje automatisch laten doen, als je over de nodige kennis beschikt)

--
releasedata.be - Belgische releasedatums van muziek, film en games

afbeelding van SonJan
Door SonJan op 24 juli, 2008 - 11:58

Dag allemaal,

Goed nieuws: de urls zijn op de live site al (voor een deel) hersteld met behulp van de module Search and Replace Scanner (http://drupal.org/project/scanner). Die is zeer krachtig en zeer snel, opletten dus wat je doet.

De Linktocontent module (http://drupal.org/project/linktocontent) heb ik ook bekeken, maar hoewel alles denk ik juist is ingesteld, en op de admin/settings/tinymce de juiste buttons zijn geactiveerd, krijg ik deze niet te zien als ik de editor open pagina's te bewerken.

Ik zoek verder. Ondertussen iedereen bedankt al!

Naschrift: Opgelost!
De Linktocontent module laat ik maar zo, ik ben trouwens overgeschakeld naar de FCKEditor (http://drupal.org/project/fckeditor).

Bedankt allemaal.

afbeelding van SonJan
Door SonJan op 18 april, 2009 - 11:28

Dag allemaal,

Weer in het zelfde bedje ziek, vrees ik:

Toen ik een productie site wou migreren naar een usb-stick op een xampp 1.7.1 (windows XP SP3) multisite development omgeving, moest ik terug alle paths voor files, logo's, user pictures en images aanpassen.

Deels opgelost door "/drupal" vóór "/sites/my_development_site/files/" te voegen met behulp van de Search and Replace module (http://drupal.org/project/scanner).

Een grote maar: in /admin/user/settings blijft het internal path naar de user pictures onveranderd, en ik krijg dit niet opgelost.

Vreemd ook dat ik mijn url moest aanpassen naar http://my_development_site/drupal/ (let op de drupal/ op het eind!) anders kan ik niet naar mijn site.

Ik vermoed dat de oplossing ligt in settings.php (onveranderd, versie D5.16), please help...

Bedankt,
Jan

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.