previous en next image

Ik heb via de Image module een paar image galleries (albums) aangemaakt die fotos bevatten. Elke foto heeft op zijn beurt een aantal tags (via taxonomy). Ik heb nu templates gemaakt om alle foto's te tonen van een album, of alle foto's te tonen met een bepaalde tag. Voor het tonen van de foto's in de galleries heb ik een eigen template gemaakt.

Nu zou ik op deze image (node) pagina een pager willen hebben om de vorige en volgende foto te zien binnen dat album of met dezelfde tag. Elke foto kan in meerder albums voorkomen. Ik heb al veel zitten rondzoeken en vind eigenlijk niks dat doet wat ik wil: een taxonomie gevoelige pager of previous-next knop.

Dank!

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
eriksr
Door eriksr op 25 september, 2012 - 10:58

Bedankt voor het reageren. Views ken ik en heb ik geprobeerd. Maar op die manier is het me nog niet gelukt. Ik heb het al dan niet geprobeerd in combinatie met de module 'custom pages'. In eerste instantie helpt Views mijn templates om zeep, maar dat is wellicht nog op te lossen, maar na installatie van views krijgt ik een hoop foutmeldingen. Ik weet dat er veel discussie rond is/was, maar een degelijk taxonomy gevoelige pager mist volgens mij wel, zeker in een image module. Ik ga views dan toch nog eens een kans geven.

(btw, ik gebruik ook de colorbox module en daarin bladert de next/previous netjes door de juiste taxonomy. Het kan dus wel)

afbeelding van StevenVanLooy
Door StevenVanLooy op 25 september, 2012 - 11:52

http://drupal.org/project/flippy
http://drupal.org/project/custom_pagers
Zijn twee modules waarmee je voor een bepaald content type de previous/next kan toevoegen.

Door eriksr op 25 september, 2012 - 12:13

Bedankt. Maar Flippy is drupal 7 (heb een drupal 6 installatie) en custom pagers werkt maar bij mijn weten enkel voor een bepaald content type (bv image) maar niet voor alle images met een bepaalde tag. Ik heb Views nog enens geïnstalleerd, maar ik krijg een hele hoop 'strict warnings' en mijn templates werken niet meer. Ik blijf het proberen, maar het is minder makkelijk dan het lijkt.

Door eriksr op 28 september, 2012 - 12:53

Even een update:

ik heb nu de combinatie views/custom pager werkend. Bleek dat ik niet de laatste versies van de modules kon gebruiken... Hoe dan ook, nu werkt de pager voor mijn image galleries (alhoewel ik 'm zelf moet oproepen in mijn template file) maar er wordt enkel gebladerd binnen die gallery. Als een afbeelding binnen 2 galleries valt worden de afbeeldingen binnen de 'bovenste' gallery genomen. Elke afbeelding heeft ook set van tags. Als ik nu vanuit een tag op de afbeelding tercht kom, word er weer binnen de gallery gebladerd, ik zou willen dat er enkel binnen dezelfde tag gebladerd wordt. Als het niet duidelijk is uitgelegd, kan ik wel een linkje plaatsen naar de online versie van waar ik mee bezig ben.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee