Private Message drupal 8

Na lang zelf zoeken kom ik er niet echt uit en wou om wat hulp vragen.
Zal het uitleggen: ik ben een website aan het bouwen waar bezoekers zich kunnen inschrijven. Op het inschrijfformulier vraag ik naam, adres, leeftijd, woonplaats , hobby's, enz.
De bedoeling is dat mensen kunnen samen kunnen afspreken als ze de zelfde hobby's delen. Eenmaal ingelogd kunnen ze via een zoekveld zoeken naar een andere gebruiker met de zelfde hobby. Ik heb de Search api geïnstalleerd om dit te kunnen doen. Een view aangemaakt en alles werkt bijna. Ik kan alleen niet zoeken op username met Search api. Nu wou ik graag dat de bezoekers elkaar een prive bericht kunnen sturen als ze de zelfde hobby delen. Ik het de module Private message geinstaleerd en probeer hem draaiende te krijgen maar het lukt niet echt.
De module vind niet de gebruiker die ik een berichtje wil sturen. Hij zet de naam weg met een kruisje er voor.
De module is ook in ontwikkeling las ik en nog niet helemaal af.
Zou het zeer op op prijs stellen als iemand er wat meer over kan vertellen.
graag hoor ik van je.
alsvast bedankt.
Vriendelijke groet,
Gomes

Drupalversie: 
8.x
Auteur: 
gomes
afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 9 januari, 2021 - 08:21

Ik ga ervan uit, dat de module Profile gebruikt wordt? https://www.drupal.org/project/profile
Daarmee zijn heel goed diverse overzichten te bouwen.

Door gomes op 12 januari, 2021 - 18:51

De module Profile gebruikt, maar de mogelijkheden zijn ook beperkt.
Ik kan de module profile hangen aan het user registatie formulier. Maar ik kies liever voor een apart profile page. Als de user is ingelogd wou ik de ingelogde user sturen naar het profile page die hij of zij dan kan invullen. Het probleem is dat ik geen uitgeklapt compleet formulier kan laten zien (maken) . Je kan wel de user rechten geven dat hij zijn eigen profiel pagina kan aanmaken. Het probleem is dan dat de user onbeperkt profile pagina's kan aanmaken. Alles heeft zo zijn beperkingen. Misschien zie ik iets over het hoofd. dat hoor ik graag dan.
Alvast bedankt voor het lezen.
Vriendelijke groet,
Roy

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 13 januari, 2021 - 18:49

Waarom ga je 't zo ver zoeken? Je kan aan je user-page extra velden toevoegen. En er zit een standaard contact-mogelijkheid in Drupal vanuit die user page.

Jo

afbeelding van belba
Door belba op 15 januari, 2021 - 16:19

Klopt volledig wat Jo zegt. Wat ik eraan wou toevoegen is dat je voor het contact formulier vrede moet nemen met de link naar het persoonlijk contact formulier. Ben er nog niet uit dit contactformulier in een node te zetten. Dus een uitklap formulier... Nee, dat weet ik nog niet.
Zoeken op de gebruiker, kan op verschillende manieren. Hangt er van af hoeveel gebruikers je hebt en welke functionaliteit je wenst. Je kan de widget op autocomplete instellen, je kan gebruikers middels een selectie lijst of selectie vakjes laten kiezen.
Gebruikers kunnen onbeperkt pagina's aanmaken. Stel in dat je iedere registratie zelf goedkeurd. Zorg voor een afdoende spam detectie.

Succes, Jan

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.