Review van showcases

Sinds kort laat drupal.be aan leden toe om showcases toe te voegen. Vaak wordt dit door bedrijven gebruikt om hun projecten te tonen en hun expertise naar buiten te brengen.

Daar drupal.be/nl de site is die Drupal naar buiten promoot wil ik persoonlijk dat deze sites ook technisch degelijk in elkaar zitten en het beste van Drupal naar buiten brengen.

Daarom zal ik steeds een technische review van de nieuwe showcases op drupal.be/nl doen en de komende weken zal ik een review doen van de 2 showcases die er reeds opstaan.

Ik meld dit reeds nu om de mensen die de showcases hebben gepost de kans te geven om hun sites in orde te brengen voor ik mijn bevindingen publiek maak.

Tot heel binnenkort voor enkele interessante discussies!

Auteur: 
Jax@drupal.org
afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 24 augustus, 2009 - 08:01

Bedoel je een review van de sites zelf op technisch vlak of een review van de showcase? Is een groot verschil maar niet volledig duidelijk uit je bericht. Wat de showcases zelf betreft worden die nu reeds beoordeeld. Voor alle duidelijkheid voor iedereen maak ik gebruik van je bericht om onze werkwijze uit te leggen.

Beoordelaars op dit ogenblik zijn Marcel Ritsema, Erik Stielstra (Sutharsan), Roel De Meester, Bert Boerland, Clemens Tolboom, Bart Feenstra (Xano) en ik. Concreet betekent dit dat zij als extra rol "showcase moderator" hebben en een email ontvangen van zodra er een nieuwe showcase wordt aangemeld. Nieuwe showcases worden eerst geunpublished en pas gepubliceerd nadat het team beslist heeft dat er geen opmerkingen (meer) zijn. Laat gerust weten als je dit team wenst te vervoegen.

De huidige showcases werden beoordeeld aan de hand van de voorwaarden op http://drupal.be/showcase/jouw-showcase-hier. We gaan wellicht eens samenzitten tijdens Drupalcon Parijs om dit te evalueren en een vlotte workflow en timing voor beoordeling te bespreken.

Sinds de lancering van de showcases op 14/2/2009 hebben we 5 showcases ontvangen waarvan er 2 gepubliceerd werden en nog 3 opmerkingen hebben die moeten bijgewerkt worden vooraleer publicatie mogelijk is.

Hans
KOBA

Door Jax@drupal.org op 24 augustus, 2009 - 09:33

Bedankt voor je uitleg, het zijn zaken die ik niet wist. De uitleg op http://drupal.be/showcase/jouw-showcase-hier geeft inderdaad richtlijnen van hoe de showcase moet opgebouwd zijn en welke informatie er aanwezig in moet zijn wat uitstekend is. Ik mis echter wat technische richtlijnen zoals:

Showcase sites zouden:

  • ten allen tijde up-to-date moeten zijn
  • moeten valideren
  • correct geconfigureerd zijn
  • degelijke html & css hebben (dus niet <span class="red">)

De vraag is natuurlijk hoe hoog de lat gelegd wordt.

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 24 augustus, 2009 - 12:01

Je hebt gelijk dat de sites technisch in orde moeten zijn. Ik heb dit ook aangepast in de voorwaardenlijst (samen met lid zijn van de Drupal Association die vergeten was).

Wat de technische vereisten precies zijn moeten we overleggen denk ik. Ik zie technisch in orde meer dat Drupal zaken moeten in orde zijn, maar die zijn moeilijker te controleren. Bijvoorbeeld als de Drupal API gebruikt is, de custom code veilig is, core niet gehackt is, er een duidelijke scheiding is tussen theme (customising van de opmaak, geen sql) en modules (functionaliteiten), enzovoort, kortom als de best practices (oa http://drupal.org/best-practices) gerespecteerd worden. Maar zoals gezegd is dat allemaal moeilijk te controleren in de praktijk zonder toegang tot de code.

Valideren en degelijke html/css vind ik belangrijk uiteraard, maar lijkt me wat te streng als je dit niet individueel bekijkt. Externe links via target=_blank valideren bijvoorbeeld niet voor xhtml strict en soms produceren wysiwyg editors (of redacteurs na knippen en plakken) code die niet valideert.

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee