Showcases

Ik blijf het aantal showcases maar mager vinden, waarom maken jullie niet een menu of pagina aan over http://www.drupalsites.net/
Wat je daar ziet spreekt toch veel meer aan??

Auteur: 
DutchWolfie
afbeelding van Xano
Door Xano op 13 maart, 2010 - 19:26

Omdat dit een Nederlandse site is met Nederlandse showcases :)

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door DutchWolfie op 13 maart, 2010 - 20:58

Jij je zin: http://www.drupalsites.net/languages/dutch?
Een beetje meer de mogelijkheden om Drupal te promoten is niet verkeerd toch?
Zelfs Ahold staat daar bij, http://www.drupalsites.net/weblink/royal-ahold-koninklijke-ahold

afbeelding van Hanno
Door Hanno op 24 juli, 2010 - 12:12

Ik heb geprobeerd wat sites toe te voegen zoals Ahold, maar er is veel informatie verplicht dat je alleen als bouwer kan invullen. Dus het lukt me niet. Dat is erg jammer, want het huidige overzicht vind ik mager en zeker niet-representatief. Sites van het filmmuseum, Ahold, NRC, het Uitburo horen hier natuurlijk gewoon bij.

Het is natuurlijk goed als er van sommige sites informatie bekend is over de bouwwijze en de gebruikte modules, maar voor mensen die Drupal overwegen, is een lijst van namen meer dan voldoende.

Wellicht is een oplossing om een ander nodetype aan te maken voor Drupalsites met slechts naam, link, tagging en (automatisch) screenshot en dit te reserveren voor echte case studies?

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 26 juli, 2010 - 00:23

Ik denk dat jullie eerder een referentielijst willen opstellen van bekendere of grotere Belgische of Nederlandse Drupal sites.
Dat is iets anders dan de showcases die, net zoals op drupal.org, uitgebreide omschrijvingen zijn van hoe de site is gemaakt.

Het lijkt me zeker een goed idee om een aparte nieuwe pagina te wijden aan de lokale referenties die indruk kunnen maken op mensen die Drupal overwegen, wellicht best ook aangevuld met internationale referenties. Ik heb er een aantal recent opgezocht voor http://www.slideshare.net/hansrossel/drupal-intro-2010

Hans
KOBA

afbeelding van Hanno
Door Hanno op 27 juli, 2010 - 00:13

Ja, goed idee om dat referenties te noemen. Ik denk dat voorbeelden van alleen Nederland en Belgie wel voldoende en een goede afbakening zijn. Is het mogelijk daar een node type voor op te zetten op drupal.nl?

Ik stel voor dat we de sites kunnen posten als nodes zodat er dan tagging en filtering op de overzichtspagina mogelijk is. Wie zou dat kunnen oppakken? Ik heb zelf geen toegang maar wil wel een 50-tal links invoeren als het er is.

Door DutchWolfie op 13 september, 2010 - 09:26

Toevallig zijn we nu precies een half jaar verder maar nog steeds geen aanpassing of enige vernieuwing in het geheel.
Ook toevallig dat ik net iets lees over een site die "toevallig" ook een Drupal site is maar waarvan hier geen melding te vinden is, hoezo gemiste kans?

Als ik namelijk notabene lees op nu. nl http://www.nu.nl/gadgets/2331961/nederlandse-mobiele-telefoon-alleen-bellen.html dat men schrijft
"Op de technologie- en designwebsite Bright" http://www.bright.nl
dan trekt alleen de omschrijving van die site al mijn aandacht. En nee ik heb geen enkele connectie met bright. Kijk ik dan op die site dan zie ik echt leuke dingen. Zo'n site moet hier toch vermeld worden!!!
Dus een beetje meer actie kan geen kwaad volgens mij, of "we" moeten dat allemaal niet willen. Eventueel ben ik, of misschien nog wel meer hier, bereid hier aan mee te werken, want ik blijf het jammer vinden dat het met vermelden van Drupal sites niet verder komt.
Just my two cents...

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 13 september, 2010 - 09:39

Een mooie referentielijst van Nederlandse Drupal sites vind je op http://groups.drupal.org/node/11038

Hans
KOBA

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 13 september, 2010 - 09:47

En er was ook een lijst met Belgische referenties waar ik mij herinner ooit nog wat sites aan toegevoegd te hebben, maar ik weet niet waarom die verdwenen is (was http://groups.drupal.org/node/11061, nu access denied)

Hans
KOBA

Door DutchWolfie op 13 september, 2010 - 09:56

Dank voor de aanvullingen, een lijst bestaat dus wel zie ik.
Maar het geheel gaat voorbij aan wat ik gevraagd heb, want nog steeds is iets dergelijks nauwelijks of niet op de .nl/be site te vinden......

afbeelding van Hanno
Door Hanno op 13 september, 2010 - 12:28

Een dergelijke lijst zou inderdaad op Drupal.nl te vinden moeten zijn. Het zou nog mooier zijn als een dergelijke lijst is samengesteld uit nodes waarmee te filteren is op bijvoorbeeld type website. Want ik voorzie dat het een vrij lange lijst gaat worden.

Ik heb hiervoor ook enige tijd geleden een issue request aangemaakt.
http://drupal.nl/apart-node-type-referenties
Een andere mogelijkheid zou zijn als we wikipagina's kunnen aanmaken:
http://drupal.nl/wikipaginas

Door DutchWolfie op 13 september, 2010 - 10:15

Een dergelijke lijst zou inderdaad op Drupal.nl te vinden moeten zijn.
En daarmee zijn we na een half jaar weer terug bij het begin.
I rest my case.....

Door yoroy op 13 september, 2010 - 12:24

Het gaat er ook niet om dat je mensen van het nut moet overtuigen. Het gaat erom dat het *gedaan* wordt.

Als blijkt dat cases invullen nu te complex is en voor te weinig mensen doenbaar is dan moeten we dat veranderen om de drempel te verlagen.

Hanno: je link naar de request voor node-type-referentie doet het niet.

afbeelding van Hanno
Door Hanno op 13 september, 2010 - 12:39

@yoroy: Link gecorrigeerd
@hansrossel ben met Roel in contact over de access denied van http://groups.drupal.org/node/11061 hij gaat er naar kijken

showcases, lijkt me heel goed om de drempel te verlagen. Nu is het logo van de bouwers bijvoorbeeld verplicht (!) en kan er een advertorial bij van de bouwer, maar daarvoor is er toch de lijst serviceproviders? Je zou met een nodereferentie kunnen volstaan naar deze lijst.
Showcases veronderstelt blijkbaar dat degene die een showcase post de bouwer is. Maar dat zouden evengoed opdrachtgevers kunnen zijn toch?

Ook de beschrijving is nu verplicht, terwijl er ook al een titelveld verplicht is. Aan de andere kant is er geen free tagging mogelijk.

Tot slot is ook een schermafdruk is verplicht, maar ook dat hoeft niet verplicht te zijn. Het is wel mooi natuurlijk, maar niet essentieel omdat de link ook al naar de site gaat.

Door yoroy op 13 september, 2010 - 13:29

Mjah, bij de definitie van de cases content type is dus teveel vanuit het perspectief van de bouwer zelf gedacht. Wat we hier lezen is dus dat mensen gewoon gevonden nl/be Drupal sites willen verzamelen, ongeacht of men ze zelf gebouwd heeft.

http://groups.drupal.org/node/11061 staat gewoon op unpublished, de wiki-revisies geven geen reden waarom. (ik ben admin op g.d.o. vandaar dat ik dat zien kan :-)

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 13 september, 2010 - 13:51

Voor de showcases er waren was er een showcase forum: http://drupal.be/forums/archief-gesloten-forums/showcase, dit bleek echter niet goed te werken. De nieuwe showcases werden opgesteld naar het voorbeeld van de showcases op drupal.org. Je leert er als geinteresseerde wat Drupal allemaal kan en als websitebouwer hoe anderen Drupal gebruiken.
De lat werd bewust hoog gelegd omdat een showcase ook de nodige publiciteit geeft voor de website en publiciteit eigenlijk thuishoort bij de serviceproviders of in het commerciële forum. Door wat meer moeite te vragen was het idee dat je informatie geeft in ruil voor publiciteit.

De titel en schermafdruk zijn verplicht omwille van de oplijstingen/views.

Maar je hebt gelijk dat het zo momenteel niet werkt, er is al meer dan een jaar geen showcase meer ingediend. Wellicht hebben alle websitebouwers toch meer dan genoeg werk zodat ze niet meer de moeite nemen om een showcase in te dienen :)

Ivm jullie idee van referentielijst: Er is ook steeds het probleem van de kwaliteit van de websites die je in een dergelijke lijst zet, waar leg je de drempel als dit bedoeld is als een lijst waarmee je wil uitpakken? Of is het idee om gewoon een lijst te maken van alle Nederlandstalige Drupal sites?

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee