signup en event modules

De drupal developers raadden me op drupalcon aan om de signup module te gebruiken voor inschrijvingen voor workshops. Maar er rijzen een aantal problemen daarmee:

- Om signup degelijk te kunnen gebruiken, heb je ook event en views nodig. Als ik een van die twee durf aktiveren in mijn drupal 4.7.3, en ik wil daarna administer -> modules kiezen, krijg ik een proxy error "Zero sized reply". Ik heb de versienummers van de modules gecontroleerd, ze zijn allebei 4.7.0. Ik heb alles al een paar keer opnieuw geinstalleerd om zeker te zijn dat er gfeen oude info was blijven hangen, telkens met een drop van de volledige database, maar het probleem komt terug. Enkel door de module te verwijderen uit de modules directory kan ik het euvel herstellen.

- Zonder die twee extra modules vlot het ook niet echt: ik kan wel signup aktiveren voor bepaalde pagina's, maar als iemand zich inschrijft, krijgt ie een rood kader te zien met daarin de melding

user warning: Unknown column 'anon_mail' in 'field list' query: INSERT INTO signup_log (uid, nid, anon_mail, signup_time, form_data) VALUES (1, 13, '', 1160404796, 'a:3:{s:4:\"Name\";s:16:\"Machtelt Garrels\";s:5:\"Phone\";s:15:\"+32 473 94 6878\";s:14:\"DatePreference\";s:7:\"vrijdag\";}') in /var/www/drupal/includes/database.mysql.inc on line 120.

En ook zonder ook maar iets te doen zie ik steeds in het rood:

user warning: Unknown column 'anon_mail' in 'field list' query: SELECT anon_mail FROM signup_log WHERE nid =13 AND uid = 0 in /var/www/drupal/includes/database.mysql.inc on line 120.

De drupal developer zei wel dat de module, die enkel in 4.6 bestaat, aangepast geweest was voor 4.7. Ik krijg wel de bevestigingsmail, maar kan niet zien wie er ingeschreven is, "individuals signed up" blijft op 0 staan.

- Sommige workshops gaan door op verschillende data. De gebruiker moet 1 datum kunnen kiezen. Moet ik dan echt voor elke datum een aparte pagina maken? Het zou eleganter zijn als dat op een of andere manier tesamen zou kunnen. Iemand raadde me aan om het gewoon met een php form te doen, maar dat gaat een beetje voorbij aan het frameworkconcept van drupal, vind ik. Het was toch juist de bedoeling om niet telkens zelf het warm water opnieuw te moeten uitvinden...

Als er iemand een idee heeft hoe ik deze zaken best aanpak, zou ik er graag van horen.

Alvast bedankt,

Tille.

Auteur: 
Tille
Door Passero op 9 oktober, 2006 - 18:24

Wij gebruiken ook de de events module en signup module om mensen te laten inschrijven op eClasses en workshops. Daar werkt alles perfect. Ook daar gebruiken we 4.7.3 dus het zal niet aan de versie liggen denk ik.

Je moet wel EERST de views installeren, dan de event en dan de signup... Allé eigenlijk maken de 2 laatste niet uit maar best wel dat je eerst de views installeert en daarna de rest.

-----------------------------
http://blog.yonaweb.be

http://blog.yonaweb.be

Door Tille op 11 oktober, 2006 - 15:40

Bon ik heb geprobeerd om eerst die views module te installeren, door gewoon de uitgepakte tarbal integraal in de modules directory van drupal te kopieren. Het probleem blijft hetzelfde: Zero Sized Reply als ik administer -> modules wil kiezen.

Maar met een frisse kop heb ik een beetje rondgesurft met Google, en het probleem bleek in memlimits in mijn php.ini te zitten. Ik heb die opgetrokken van 8 naar 32, en dan in volgorde views en events toegevoegd, en nu blijkt het beter te gaan.

De problemen met de signup module blijven bestaan.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee