Simplenews one time login

Ik ben sinds een paar dagen aan het zoeken naar een optie die mij toch niet moeilijk lijkt maar mij wel uit mijn slaap houdt.

Case:
- Verzenden nieuwsbrief naar leden van de website.
- Eerste verzending moet een link hebben om direct het wachtwoord te kunnen aanpassen zonder dat men een gebruikersnaam en wachtwoord al weet.

Bedachte oplossing:
- Password reset link, wil ik opnemen als token in de body van mijn simplenews nieuwsbrief.
- Default wordt de token wel weergegeven maar hij werkt niet, ik dacht dat ik hem via !login_url als token kon invoegen.

Na veel proberen ben ik er nog niet achter waarom mijn link niet goed zou zijn, ik heb in de modules gekeken en de juiste functies worden aangeroepen, ipv $user of $account wordt door Simplenews hiervoor $subscription gebruikt en het een en ander lijkt dan ook prima te werken.

De hash in de link komt echter niet overeen met de rehash uitkomst die drupal uitvoert.

Wie heeft er een hint waar ik dit probleem mee kan afvangen, een andere manier voor de eenmalige inlog link of een antwoord waarom mijn hash niet klopt. (Waarschijnlijk de timestamp die wordt gebruikt maar hoe kom ik daar omheen?)

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
Qubical
afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 11 oktober, 2010 - 21:34

In plaats van een simplenews nieuwsbrief zou ik eerder via Views Bulk Operations en de Rules module een email versturen, daar heb je veel meer mogelijkheden om tokens en php in te voegen dan in een standaard Simplenews nieuwsbrief node.

Anderzijds zou je ook de "gebruiker informeren over nieuwe account" checkbox kunnen bekijken en deze opdracht programmatorisch uitvoeren, deze stuurt immers een email met gebruikersnaam, paswoord en de link die je wenst naar de leden. De user import module heeft een optie om tijdens de import van users meteen dergelijke mails uit te sturen.
Ik denk dat je ook eerst de users kunt op geblokkeerd zetten en dan een email uitsturen bij het deblokkeren, maar heb het zelf nooit zo opgezet.

Hans
KOBA

Door Qubical op 12 oktober, 2010 - 07:55

Thanks hansrossel, dat zou inderdaad ook een optie zijn, alleen hebben we een nieuwsbrief klaarstaan voor toekomstig gebruik en deze loopt via Simplenews.

Wellicht wel een optie om dit om te bouwen, of om de eerste op een van de genoemde manieren te versturen, ik zal er eens naar kijken of ik het daarmee op kan lossen.

Anders zou ik kan ik ook een aparte pagina maken die de mensen inlogt op basis van een hash, de bezoekers komen vrijwel altijd vanaf dezelfde pc's binnen en zijn het soort mensen dat nooit uitloggen. Als ze eenmaal gewend zijn aan het nieuwe systeem dan is het opvragen van hun wachtwoord niet meer zo'n probleem.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.