site online gooien

Na lang knoeien en leren werken met drupal heb ik besloten het hele boeltje online te gooien. Echter, uit de vele topics die hierover verschijnen, lijkt het vrij moeilijk om een site vanop pc online te zetten. Daarom zou ik eigenlijk gewoon opnieuw beginnen, rechtstreeks op de server.

Nu heb ik enkele problemen waarop ik zal stoten:
1. de huidige site moet online blijven wanneer ik de drupalsite maak (dus ik wil de site maken op de server zonder dat iemand dit kan zien). Als de drupalversie dan af is, zou ik gewoon willen switchen. (de huidige site is pure html) Indien dit niet mogelijk is wil ik weten hoe je ervoor zorgt dat er gelinkt wordt naar een "under construction" pagina en dat niemand iets anders kan zien dan deze pagina
2. Hoe zit het juist met die database? Ik heb bij de provider gechecked en drupal 6 kan draaien op hun servers, maar hoe moet ik die database aanmaken en al die dingen? Ik ben een grote leek op dat vlak...

Met vriendelijke groet,
en bedankt voor uw hulp,

Heyntje

Auteur: 
heyntje
afbeelding van Bart Haedens
Door Bart Haedens op 25 september, 2008 - 01:52

Wat betreft punt 1: Je kan in de directory waar je site nu staat simpelweg een map aanmaken en hierin aan de 'onder constructie' website werken zonder dat daarvoor de huidige offline moet.

Wat betreft punt 2: je het waarschijnlijk ergens een controlepaneel waar je een database kan aanmaken, of je kan dit eventueel aan je provider even vragen, met wat goede wil doen zei dit wel even voor jou.

Voor de rest zijn er 1001 tutorials over de installatie van Drupal te vinden, een secondje googelen dus

Drupal Bart

Bart Haedens

Door heyntje op 1 oktober, 2008 - 15:04

Bedankt Bart! Site staat online! En het is mijn eerste site, een mijlpaal dus. ;)

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee