Site-structuur

Hallo mensen,

ik ben net begonnen met Drupal en weet eigenlijk niet zo goed hoe ik in mijn geval het taxonomy-systeem moet toepassen. Ik hoor wel vaak dat de community erg goed zou moeten zijn, dus ik hoop dat iemand hier aan kan geven hoe ik dit moet aanpakken.

Mijn site moet als volgt worden opgebouwd:

In de horizontale navigatiebalk bovenaan staan 3 items (bedrijfsinformatie - assortiment - contact). Wanneer men 'bedrijfsinformatie' of 'contact' kiest, laadt links een submenu bij dat item. Daarin staan dan links naar content-items die rechts laden. Wanneer men 'assortiment' kiest, laadt onder de horizontale navigatiebalk een tweede horizontale menu met het productassortiment. Als men een van die aanklikt, laadt links weer een submenu bij dat item (die items linken direct naar pagina's die rechts komen). En de verschillende submenu's aan de linkerkant bestaan soms uit 2 niveau's (maar meestal uit 1).

Ik ben eigenlijk van plan om deze site: www.wireweaving.com in combinatie met Drupal te gaan gebruiken. Daar staat nu de navigatie al precies zoals ik het hierboven heb uitgelegd en ik dus nu met Drupal wil. Ik heb wel wat over categories, taxonomies en terms e.d. gelezen, maar ik weet niet goed hoe ik al mijn content (ik snap dus wel dat ik alle pagina's als nodes aan moet maken, toch?) moet structureren; in menu's zetten of hoef ik het niet nog eens naast de categories en terms apart in menu's te stoppen; gaat dat vanzelf als het eenmaal in categories staat?

Het blijkt dus wel dat ik niet goed begrijp hoe ik dit het beste kan structuren en vervolgens de menu's zoals op wireweaving.com moet maken. Als iemand mij hier wat instructies voor kan geven, ben ik die echt dankbaar en mochten dingen nog niet duidelijk zijn van mijn voorbeeld, dan hoor ik dat graag en zal ik het zeker proberen toe te lichten.

Alvast bedankt!

Auteur: 
Marijn
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee