Site werkt plotseling traag

Beste,

Momenteel heb ik een website op one.com lopen kchappykids.be sinds vorige week werkt die plotseling heel traag of soms niet! De support komt met allerlei acties aandraven, maar werkt nog steeds niet! Het vreemde van geheel het verhaal is dat ik niks heb aangepast op de website toen die plotseling traag of niet werkte? Iemand een idee?
Alvast dank.

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
stef_drupal
afbeelding van belba
Door belba op 28 april, 2022 - 07:15

Je home page is onbereikbaar voor mij, andere pagina's tergend traag. Een trage website kan heel veel oorzaken hebben. Je heeft aan dat je Drupal versie 6.x is. Je zal waarschijnlijk al veel jaren geen update uitgevoerd hebben. D6 heeft geen ondersteuning meer van de Drupal gemeenschap. Meer info. Je kan proberen de cache te legen, cron uitvoeren, een backup terugplaatsen, waar de site wel nog goed werkte. Mijn advies, denk er aan om een nieuwe website te bouwen. Er is veel inhoud, dat kan gemigreerd worden.

Succes, Jan

Door stef_drupal op 28 april, 2022 - 19:46

Bedankt voor jouw reactie maar heb de bovenstaande acties reeds uitgevoerd zonder resultaat..spijtig genoeg vlug een andere website in elkaar moeten steken. De vraag is of we dit dan gaan doen met Drupal of Wordpress maar dit is een andere discussie. M.v.g. Stef

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 29 april, 2022 - 01:27

Jan,
Los van de verouderde D6, zou het gewoon niet kunnen dat die niet meer werkt op de huidige php-versie en/of db-server?

Jo

afbeelding van belba
Door belba op 30 april, 2022 - 12:03

@Jo, dat is inderdaad een andere mogelijkheid.D6 werkt met PHP5.2. Zoals ik zei, kunnen er veel oorzaken zijn. DB kan overvol zitten, teveel en te zware afbeeldingen ( lijkt me voor deze site niet het geval ). Omdat Stef aangeeft dat dit plots gebeurde, zonder dat hij iets aan de site deed, kan het ook een hacker zijn. En Stef, jij hebt misschien niets veranderd, maar het kan zijn dat de hoster instellingen veranderde. Met mijn voorgaande tips, wou ik vooral de eerste Drupal hulp geven. Heb je al een update van de dabase gedaan? Als je een eerdere backup hebt terug gezet en de site loopt nog altijd traag, dan vermoed ik toch dat het aan de hosting ligt.

Succes, Jan

Door stef_drupal op 30 april, 2022 - 18:38

Hallo iedereen, momenteel komt er nog geen schot in de zaak via mijn provider die ook niet zo Drupal gezind is! :-( En heb nog even gekeken het is versie 7 en niet 6. Ik heb nog een andere site lopen met deze versie bij dezelfde provider en die werkt wel snel! M.v.g. Stef

afbeelding van Jurgen M
Door Jurgen M op 2 mei, 2022 - 16:09

Zit je ergens met een domain forwarding?
Als ik de website probeer te openen kom ik na lang laden op https://home.kchappykids.be terecht.

Eens die geladen is duurt het ook weer een eeuwigheid om via het menu andere pagina te openen.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.