Stichting Drupal Nederland ? Een eerste kennismaking

Dinsdag 16 november kwam het voltallige bestuur van Stichting Drupal Nederland bijeen in Utrecht. Met dezelfde wie, wat, waar en waarom vragen die u wellicht ook heeft. Dit bericht wil daar duidelijkheid over geven. De belangrijkste onderwerpen die we bespraken zijn:

Doelstelling van de stichting

Stichting Drupal Nederland heeft als doel Drupal en haar gemeenschap in Nederland te laten bloeien. Dit wordt gedaan door het organiseren van DrupalJams en het promoten en ondersteunen van andere evenementen. De stichting wil de drempel verlagen om bij Drupal betrokken te raken en zorgen voor duidelijke informatie over Drupal als project en de gemeenschap in Nederland.

DrupalJam

"Wanneer is eigenlijk de volgende Drupaljam?"

DrupalJam is in 6 edities gegroeid van 40 tot meer dan 250 bezoekers. De volgende zou zomaar 500 mensen kunnen krijgen. Een evenement van die omvang vraagt om tijd in voorbereiding en kwaliteit in de uitvoering.

Daarnaast zijn er steeds meer en drukker bezochte kleinere evenementen. Om zowel de DrupalJam als lokale evenementen te laten groeien lijkt eens per jaar een betere frequentie voor DrupalJam. SDN stelt zich daarom ten doel één keer per jaar de DrupalJam te faciliteren.

SDN faciliteert de organisatie van DrupalJam door de verantwoordelijkheid voor de financiën op zich te nemen. Tevens levert zij een eventmanager aan als lid van het organisatieteam. De volgende DrupalJam zal eind maart/begin april 2011 plaatsvinden op een nog te bepalen lokatie in de Randstad. Evenementenmanager Bart Feenstra komt binnenkort met de uitnodiging mee te helpen dit weer de beste DrupalJam ooit te maken.

Drupal 7

Met de aanstaande lancering van versie 7 zal de aandacht voor Drupal wederom toenemen. Meer mensen, bedrijven en organisaties overwegen Drupal te gaan gebruiken. Met de daarbij behorende wereldwijde gebruikersgemeenschap die Drupal 7 in de afgelopen 2,5 jaar gemaakt hebben tot wat het geworden is.

Kortom: tijd voor een feestje! Ergens in Januari, ergens in Utrecht? U bent alvast van harte uitgenodigd (mee te helpen organiseren) ;-) Nader bericht volgt!

Ten slotte

SDN wil benadrukken dat Drupal in Nederland zoals altijd gemaakt wordt door de gemeenschap zelf. SDN is er ook voor jou maar je moet het toch zelf doen!

Waarmee ongetwijfeld een heleboel vragen onbeantwoord blijven. Stel ze ons dan vooral, bijvoorbeeld hieronder in de comments.

Namens het bestuur,

Roy Scholten

Voor de volledigheid, het huidige bestuur bestaat uit:
Roy Scholten – Voorzitter
Bart Feenstra – Secretaris
Erik Stielstra – Penningmeester
Baris Wanschers – Communicatie
& Bert Boerland

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Stichting Drupa...
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee