afbeelding van BarisW

Stichting Drupal Nederland en SDBN bundelen krachten

Na enige tijd naast elkaar te hebben bestaan, is besloten om de krachten van Stichting Drupal Nederland (SDN) en Stichting Drupal Bedrijven Nederland (SDBN) te bundelen. Beide stichtingen slaan de handen ineen en gaan verder onder de vlag van Stichting Drupal Nederland. Dankzij deze gezamenlijke voortzetting is in de toekomst meer slagkracht en budget beschikbaar, waardoor het open source CMS Drupal nog beter onder de aandacht kan worden gebracht bij studenten, developers, eindgebruikers en organisaties die professioneel met open source aan de slag willen. Door het samengaan van beide stichtingen, hebben we nu een bereik van bijna 50 bedrijven en meer dan 100 individuele partners.

SDBN is op 8 april 2013 opgericht, met als doel het open source CMS Drupal te promoten en het merk Drupal professioneel in de markt te positioneren. Zij heeft de organisatie en sponsoring van verschillende evenementen verzorgd en Drupal vertegenwoordigd op evenementen als het CMS Congres, Overheid 360, Work in Progress en tal van andere evenementen.

Stichting Drupal Nederland is sinds 2010 de drijvende kracht geweest achter het jaarlijkse DrupalJam evenement waar ruim 350 professionals, ontwikkelaars, ondernemers en geïnteresseerden uit Nederland en België samenkomen om te netwerken en kennis en code uit te wisselen. Daarnaast organiseert Stichting Drupal Nederland de Splash Awards (prijsuitreiking van de beste Drupal websites) en Drupal Training Day (gratis trainingsdag voor studenten).

Doordat er steeds meer overlap in activiteiten ontstaat gaat het huidige bestuur van SDBN per direct verder als werkgroep van Stichting Drupal Nederland. Marcel Baauw is toegetreden tot het SDN-bestuur.

Momenteel werken we gezamenlijk aan de planning van activiteiten en de vernieuwde invulling van ons partnerprogramma. Op korte termijn ontvang je van ons een nieuw voorstel tot verlenging van je deelname hieraan.

Wij danken je voor je bijdrage en ontmoeten elkaar weer snel op één van de Drupal evenementen.

Vriendelijke groet namens het bestuur van SDN en SDBN,

Baris Wanschers (Voorzitter SDN) en Bas van den Nieuwenhuijzen (Voorzitter SDBN)

Auteur: 
BarisW
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.