Tabel verwijderd, per ongeluk

12-06-2008:
Ik heb nagenoeg geen kennis van MySql, uit mijn database heb ik per ongeluk de tabel (ios_)files verwijderd ipv leeg gemaakt. Kan ik op een of andere manier deze tabel weer opnieuw aanmaken zodat ik niet alles kwijt ben door een schone installatie?
Dit is de foutmelding:
user warning: Table 'DB419281.ios_files' doesn't exist query: SELECT * FROM ios_files f INNER JOIN ios_upload r ON f.fid = r.fid WHERE r.vid = 1 ORDER BY r.weight, f.fid in /mnt/web8/13/68/51801068/htdocs/modules/upload/upload.module on line 566.

Auteur: 
ralwil
Door msn op 12 juni, 2008 - 21:55

Ik neem aan dat deze tabel bij de upload module hoort. Je kan de mysql velden van de upload module met de devel module herinstalleren. Niet gegarandeert en belangrijk advies: maak een backup van de db voordat je met de db speelt.

Wat misschien ook lukt is de upload module via admin/build/modules te deinstalleren (uitschakelen en daarna ook echt deinstalleren) en daana weer aanzetten. Als de module goed is geschreven zal bij het uitschakelen en deinstalleren alle upload db velden worden verwijdert en bij het installeren weer schoon worden neergezet.

Je gegevens die je had met betrekking tot de upload module ben je zeker kwijt en nogmaals: maak een db kopie voor je begint.

Door ralwil op 16 juni, 2008 - 11:30

bedankt voor je reactie, omdat ik eigenlijk nog helemaal geen content had heb ik alles maar verwijderd en een volledig nieuwe installatie gedaan.

1e les van jou neem ik meteen over, backup maken.

nogmaals bedankt.
Gr

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.