afbeelding van resolate

Taxonomie of content type? Wie kiest voor welke structuur?

Hallo iedereen,

Ik ben een website aan het maken voor een vriend met informatie over Pokemons. Bij het uitwerken van mijn framework heb ik enkele bedenkingen en ik had graag jullie mening gekregen. Hieronder een afbeelding (met excuses voor de "kinder-art") die mijn intenties wat zal verduidelijken:

Ik heb dus volgende zaken:

  • Een content type genaamd "Pokemon" waar de verschillende pokemons in moeten komen. Buiten enkele basis variabelen zoals de naam, kracht enzoverder wil ik ook graag de verschillende "aanvallen" die die pokemon kan leren/uitvoeren kunnen tonen op de node van een welbepaalde pokemon. Verder heeft elke pokemon minstens 1 en maximum 2 elementen (vuur, gras,...)
  • Een taxonomy term "elementen" die terugkomt zowel bij "pokemon" content type als bij de "moves"
  • Een content type of taxonomy term genaamd "moves" die apart te raadplegen is, maar ook een onderdeel is van de weergave bij content type: "pokemon"

Op de pagina van de content type "pokemon" wil ik gebruik maken van een tabbed view met 2 onderdelen voor het weergeven van de "moves": "by learnset" en "by tm". Voor het inbrengen van een nieuwe pokemon (dus op het formulier weergave blad) moet er de mogelijkheid zijn om een "move" toe te voegen en daarnaast aan te geven op welke level deze pokemon die "move" zal leren. De "move" kan enkel toegevoegd worden indien deze al bestaat, anders zal deze nog moeten aangemaakt worden.

Op de pagina van de "moves" en dan van een specifieke node, wil ik, naast de basis info van die move (kracht, element,...) dat weergegeven wordt welke verschillende pokemon deze "move" kunnen leren.

Als de database mooi gevuld is wil ik enkele lijst(of views in het engels)-pagina's maken met dynamische filters: zoals bijvoorbeeld "pokemons by element" waarbij pokemons dynamisch gefilterd worden als enkele elementen worden aangeduid, of allen als ze allemaal worden aangeduid.

Zover de informatie, nu wat MIJN idee was...

Voor de ELEMENTS lijkt het gebruik van taxonomie het meest aangewezen, zeker voor de toekomstige filter opties in views.

Voor de MOVES twijfel ik, maar zou ik ook gebruik willen maken van een content type. Om onderaan de pagina weer te geven welke pokemons die moves kunnen gebruiken zal ik misschien gebruik moeten maken van contextual filters en /%/? Ik dacht gebruik te maken van een boolean veld om aan te duiden of een move al dan niet een TM is. Zo zou ik eventueel daarvan gebruik kunnen maken als ik een uitreksel wil geven van al de TMS in plaats van de moves?

De pokemon is uiteraard een content type. Voorlopig dacht ik de moves toe te voegen door gebruik te maken van "field collections" module. Zo maak ik een field collection van de referentie "content type move (in teaser view)" en een extra veld "learned at level X".

Ik twijfel alleen of dit de beste en meest duurzame methode is om mijn framework te gaan opstellen. Wat zijn jullie ideetjes hierover? Zouden jullie het anders aanpakken? Ik maak gebruik van drupal 8.x. Moesten er nog onduidelijkheden zijn, vraag gerust!

Excuses voor de uitgebreidheid van mijn topic.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Groetjes,

Ruben

BijlageGrootte
Image icon Voorbeeld van het framework44.08 KB
Drupalversie: 
8.x
Auteur: 
resolate
afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 2 april, 2017 - 15:37

Ik zou voor taxonomie gaan.
Je kan dan 1 grote view maken, waarin alles is te zien (afbeelding links boven) en 2 afgeleide kleinere views voor de andere twee (de andere afbeeldingen).
Dit kan je allemaal dan in dezelfde master view regelen met de gewenste taxonomie filters.

Een andere manier om de gegevens in te voeren zou een webform kunnen zijn, waarvan je dan weer een view maakt van (een deel van) gewenste velden.

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 22 november, 2017 - 15:10

Betreft die 2e manier: hoe krijg je velden van een webform in een view? Ik heb de module Webform Views Integration geïnstalleerd maar vind het niet.

Jo

afbeelding van Niek Kloots
Door Niek Kloots op 5 december, 2017 - 17:24

Ik denk, dat die module niet nodig is.
Je zult eerst de juiste naam van de webform submission field moeten vinden. Die zou je dan kunnen aanroepen in de view.
De naam van de field zou je in FireFox m.b.v. de Webontwikkelaars-tool moeten kunnen vinden of direct in de database de juiste naam opzoeken.

http://www.ultechspot.com/drupal/how-display-webform-submissions-views-drupal-7
https://www.drupal.org/project/webform/issues/1871406
https://www.drupal.org/project/webform/issues/2660914

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 29 november, 2017 - 12:36

Gelukt, bedankt.

Jo

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee