afbeelding van Xano

Taxonomy module

Ik ga hier even lekker relschoppen over taxonomy en jullie mogen meedoen :-)

Iedereen is onmeunig enthousiast over taxonomy, het zou zo krachtig en geweldig zijn, maar ik snap níet wat er zo super aan is. De enige aparte en 'geweldige' feature is misschien het free tagging, maar meer niet. Ik vind taxonomy zelfs flink beperkend. Je hebt zowel vocabs als terms, terwijl gewoon categories handiger is (en makkelijker door te krijgen. Elke keer zie ik weer beginners die de termen niet snappen, ondergetekende incluis). Je moet het zo hebben dat je alleen categories kan aanmaken, punt. Per category stel je in wat de parent is en of er nodes in die category geplaatst mogen worden (als er niks in geplaatst mag worden behalve andere categories, dan kan deze category ook niet getagged worden). Je moet dan ook per category access rights kunnen instellen (over de te beperkte access control is net een discussie begonnen op Drupal.org).

Schop lekker mee zou ik zeggen :-) Hetzij tegen taxonomy, hetzij tegen mijn standpunt.

Auteur: 
Xano
Door joeph@drupal.org op 2 mei, 2007 - 22:24

over de te beperkte access control is net een discussie begonnen op Drupal.org

Wil je url even posten?
Heb je al eens gekeken naar de alternatieve category module (http://drupal.org/project/category) ?

CompuBase, Internet en webdesign

-----------------------------------------
Joep
Compubase, Drupal, websites and webdesign

afbeelding van Xano
Door Xano op 3 mei, 2007 - 16:26

Discussie.

Het punt is dat ik vind dat de basic functionaliteit van Drupal niet voldoende is. Een uitgebreid access contorl systeem is geen feature, het is noodzakelijk voor een CMS als Drupal. Ik vind niet dat je de tekortkomingen van de ene module moet opvangen met de andere. Dat het forum bijvoorbeeld geen UBB code en smileys ondersteunt, OK. Dat zijn ook extra features. Het probleem met de taxonomy en access control modules is dat de feature die ze bieden niet 'af' is.

Category module heb ik ook eens geprobeerd, vond ik toen niet lekker werken (Kan nog wel eens proberen), maar ook hier geldt weer dat je niet de tekortkoming van de ene module met de andere moet fiksen.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee