Theme Garland voor Drupal werkt niet :(

Ik heb bezig om een bestaande Drupal7 site om te zetten naar Drupal8.
Ik gebruik als basis theme Garland en deze zat in de core van Drupal7, echter in Drupal8 hebben ze deze eruit gehaald :( Ik heb deze behoorlijk aangepast!
Nu zijn er versies te downloaden voor Drupal8, echter laatste versie (8.x-2.0-alpha1) is van 2016 en deze werkt niet ook niet de versie ervoor (8.x-1.0-alpha8) :(
Heeft iemand een hint hoe ik deze kan laten werken en/of er een alternatief is voor deze theme met de zelfde look en feel.

Zie website https://www.fysiotherapiehetkoetshuis.nl/

Alvast bedankt.

Drupalversie: 
8.x
Auteur: 
Peet
afbeelding van belba
Door belba op 15 januari, 2021 - 16:02

@Peet,

Doe geen kunstmatige ingrepen om dat thema voor D8 gebruiksklaar te maken, je maakt het je zelf moeilijk.
Ik heb je website bekeken. Dit is een zeer eenvoudige website om op te zetten. Start gewoon met een ander thema ( je kan dat later nog aanpassen). Zet je website meteen naar Drupal 9 over ipv D8. Dan ben je voor vele jaren gerust.
Je thema is dringend aan een opfrissing toe ( dit is een persoonlijke mening). Speel met wat themas, kleuren en fonts tot je een gewenst resultaat hebt.
Neem de documentatie door hoe een website te migreren. Bij jou gaat dit hoofdzakelijk om inhoud. Ik vermoed dat je die vlug D9 operationeel hebt.

Succes, Jan

Door Peet op 15 januari, 2021 - 16:25

Jan,
bedankt voor je reactie
Heel veel thema's hebben geen versie voor Drupal9.
Welke thema kan ik het beste kiezen als basis voor Drupal9? Waarbij ik ongeveer dezelfde look en feel heb als bij het Garland thema!

afbeelding van belba
Door belba op 15 januari, 2021 - 16:39

Daar kan ik je niet onmiddelijk een klaar antwoord op geven. Wij gaan meestal uit van een grafish design en zetten dat dan om. Elk thema kan je in princiepe aanpassen zoveel je wil. Duik eens in de Bootstrap themes. En wat mij persoonlijk betreft, mijn absolute favoriet is w3 theme. Dat is een beetje het simpel broertje van Bootstrap. Maar feitelijk is alles er. En voldoende toeters en bellen om met zeer weinig code een mooi actuele website van de jouwe te maken.

Succes, Jan

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 15 januari, 2021 - 18:59

Voor D8 zou ik het Adaptive Theme aanbevelen. Je moet wel ook de AT Tools module mee installeren om subthemes te kunnen aanmaken.

Hoe ver ze zitten met de ontwikkeling van de D9 versie (als die er al komt) heb ik geen idee.

Jo

Door Peet op 15 januari, 2021 - 23:17

@Jan en Jo

Bedankt voor jullie tips.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.