Thumbnails share functie Facebook (en andere Social Media)

Beste Drupal connaisseurs,

Dit is mijn eerste post op dit forum. Ik hoop dat mijn vraag beantwoord kan worden en dat ik er anderen ook mee help. Ik ben een beginner in Drupal, weet alleen wat van de basis af.

Op onze site plaatsen we veel nieuws en af en toe willen we nieuwsberichten doorposten op onze Facebook pagina dmv de share functie. Deze haalt automatisch de titel, introtekst en thumbnails op. Het probleem is dat bij sommige artikelen geen thumbnail wordt opgehaald, sommige een verkeerde en sommige krijgen weer heel veel keuze tussen thumbnails. Na het installeren en weer de-installeren van de Nodewords module is dit erger geworden. Ik had Nodewords geïnstalleerd om betere google resultaten te behalen dmv tags en description, maar nadat alle oude artikelen één dezelfde description vertoonden ipv de eigen intro op google, heb ik de module verwijderd.

Ik weet van het doorspitten van andere fora dat Facebook kijkt naar link rel="image" of naar meta tags met image erin. Maar als ik kijk naar de broncode van een pagina die ik wil sharen, kan ik nergens vinden wat Facebook als thumbnail gebruikt.

Is er een manier om uit te vinden waarom dit gebeurt, en kan dit simpel opgelost worden? Ik heb al gehoord van deze module, maar aarzel om hem te installeren: http://drupal.org/project/opengraph_meta

Alvast bedankt!

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
Zap
Door Zap op 11 januari, 2011 - 16:17

Bump?

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee