afbeelding van tamtamhen

Thumbnails voor fotoalbum worden niet getoond

Op mijn drupal 7 site werkt dit. Omdat we aangespoord worden over te gaan naar drupal 8 ben ik testsites begonnen. Een staat nog offline onder windows. Een andere online in een subdomain.
Ik wil een fotoalbum tonen met gebruik van Colorbox (8.x-1.6). Om up te loaden gebruik ik Entity Browser (8.x-2.5) Dropzonejs (8.x-2.1) en File (Field) Paths (8.x-1.0-beta2). Op mijn offline site werkt dit na invoering van een patch op filefield_paths.inc (#6 in issue #2858308), de thumbnail wordt getoond, erop klikken en de colorbox wordt geopend in slideshow.
Op mijn online site lukt dit niet. In Chrome wordt de thumbnail niet getoond. In Firefox ook niet, maar er wordt een lege rechthoek getoond, erop klikken en de slideshow wordt geopend.
Ik heb al behoorlijk wat uitgezocht o.a. met Devel. Maar het is niet de bedoeling om als simpele gebruiker heel de functionering van drupal te kennen.
Heeft iemand wat tips?

Drupalversie: 
8.x
Auteur: 
tamtamhen
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 3 juni, 2020 - 12:42

Is de online versie een upload van de offline versie? Of de site opnieuw gemaakt?

Al eens in Firefox naar het pad gekeken waar de tumbnail zou moeten staan?

Jo

afbeelding van tamtamhen
Door tamtamhen op 3 juni, 2020 - 13:28

Bedankt voor je reactie.
Origineel was de on-line core versie een copie van de off-line versie. Maar verdere uitbreidingen zijn on-line gebeurd. Omdat het on-line niet werkte ben ik terug gaan proberen met de off-line waar het dus wel werkt.

De link naar de thumbnail staat op sites/default/files/styles/thumbnail_foto/public/fotoblok/xxxx-2020/ zowel on- als of-line. Als ik daar zelf kleine afbeeldingen zet dat werkt alles.
Ik weet dat na het uploaden en selecteren er reeds een thumbnail staat (on-line dus niet) die komt van sites/default/files/styles/thumbnail_foto/public/2020-05/ deze zou na opslaan moeten gecopieerd worden naar finale locatie, analoog aan wat er met de grote foto's gebeurd.

Ik heb off-line een computerise actie doorgevoerd. Ik ga dat on-line ook proberen en hopen dat het iets opleverd.

afbeelding van tamtamhen
Door tamtamhen op 6 juni, 2020 - 12:19

De composerize actie zelf is geslaagd. Maar het resutaat is nog steeds hetzelfde.
Ik hoop dat er iemand kan zeggen waar ik moet gaan zoeken naar de plaats waar de beslissing genomen wordt om de thumbnails op te slaan.
De gedraging van Devel bij een punt waar ik ksm(...); zet vind ik nogal raar. De rapportering daarvan gebeurt blijkbaar niet onmiddelijk maar na een paar volgende klikken.
Ik zit nu te zoeken in ImageStyleDownloadController.php, weet niet of dat de juiste plaats is. Off-line kan ik dat opvolgen. On-line gaat dat niet.

afbeelding van tamtamhen
Door tamtamhen op 16 juni, 2020 - 22:19

Met volgende correctie werkt het:
In /core/modules/image/src/Controller/ImageStyleDownloadController.php lijn 110-113
$valid = !empty($image_style) && $this->streamWrapperManager->isValidScheme($scheme);
if (!$this->config('image.settings')->get('allow_insecure_derivatives') || strpos(ltrim($target, '\/'), 'styles/') === 0) {
// $valid &= hash_equals($image_style->getPathToken($image_uri), $request->query->get(IMAGE_DERIVATIVE_TOKEN, ''));
}
Ik ben niet bevoegd om daarover te oordelen wat er mis is aan dat statement. Is het mogelijk dat het ligt aan de verschillende PHP versies? Off-line PHP Version 7.3.4RC1 , on-line PHP Version 7.2.18 .
Als ik nu on-line de versie verander naar 7.3... dan geeft de Drupal 7 versie (nu nog de officiele) fouten. De Drupal 8 versie zit in een subdomain.
Ik kan het wel eens proberen al is het maar even om te zien of het helpt.

afbeelding van tamtamhen
Door tamtamhen op 10 december, 2020 - 12:56

Ik had uiteindelijk een issue en een patch gemaakt. Die correctie is geweigerd omdat het een veiligheidsrisico gaf. Tenminste, zo interpreteer ik het.
Eigenlijk is er niets veranderd behalve dat het nu plots wel werkt. Zou er ergens een toevalsfactor zijn? Zo werkte het vroeger wel offline op mijn laptop, online niet. Maar nu dus wel.

Opm: de nieuwe versie van 'File (Field) Paths 8.x-1.0-beta5' niet gebruiken!. De thumbnails krijg ik te zien in edit mode. Eens gesaved zijn ze verdwenen.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee