TinyMCE geactiveerd & geconfigureerd, maar niet zichtbaar bij bewerken content

Hallo,

ik heb TinyMCE geïnstalleerd én geconfigureerd net zoals in de handleiding staat, heb de module kunnen activeren en de rechten aan rollen toekennen etc...

Alleen: als ik bestaande content wil bewerken of nieuwe content wil aanmaken, dan zie ik nog steeds hetzelfde invoervak als vroeger en niet de editor van TinyMCE.

Ik zie die editor slechts op één plaats staan: bij Administer, Site Configuration, TinyMCE in het gedeelte "Visibility" wordt het kader waarin je de pagina's kunt aangeven op welke pagina's het wel of niet getoond moet worden vervangen door de TinyMCE editor. Ik heb daar trouwens gekozen voor "Show on every page except the listed pages." en dan het kader leeggelaten.

Wat loopt er fout? Of wat zie ik over het hoofd?

Groeten,

Thomas

Auteur: 
ThomasL
Door Rodeo op 1 juli, 2007 - 10:09

Het je op de "toegang tot inhoud"-pagina de juiste toestemmingen gegeven (meer bepaald "tinymce access")?

----
www.zoekbijles.be, schrijf je in om bijles te geven, of zoek iemand die bijles wil geven!

~~~~

Door ThomasL op 2 juli, 2007 - 10:04

Ik heb zowel aan de rol administrator als aan de rol authenticated user de permissie access tinymce gegeven.

Ik veronderstel dat ik dat aan de anonymous user niet moet geven, want die mag in principe mijn pagina's niet editeren ...

Door LoesW op 17 juli, 2007 - 19:22

Kijk hier eens: http://drupal.be/node/662
de laatste bijdrage. Daarmee is het mij gelukt.

Bedankt
Groeten van Loes

Bedankt
Groeten van Loes

Door ThomasL op 1 augustus, 2007 - 14:52

dat lukt ook niet.

Pfff, Drupal begint me echt wel te frustreren. Als zoiets eenvoudigs als een nieuwe WYSIWYG editor installeren al zo'n miserie geeft. In vergelijking met Joomla scoort dit heel slecht.

Door msn op 2 augustus, 2007 - 04:53

Lastig om zo aan te geven wat een oplossing kan zijn.

Mijn praktische ervaring met TinyMCE is ook dat ik dit af en toe niet aan de praat kreeg.

De eerste keer werd het veroorzaakt door de verkeerde locatie, gevolg van de overschakeling van Drupal 4.7 naar Drupal 5. In Drupal 5 moet TinyMCE in de files/all/modules folder staan, in 4.7 stond deze in de modules folder. (Ik las dat Loes daar ook al ervaring mee had :-) ).

De tweede keer dat ik geen knoppen van TinyMCY zag was toen ik de toegang tot inhoud settings veranderde en deze iets anders werkten dan ik verwachte.

De derde keer was omdat ik dacht direkt de NL taal in te kunnen stellen, helaas dat werkte niet.

Wat ik wel heb ervaren dat het niet aan de praat krijgen van een Drupal module vaak aan mijzelf lag. Niet goed gelezen hoe de installatie moet worden uitgevoerd, de Engelse tekst niet goed geinterpreteerd, of alvast afwijken van de standaard settings. Daarbij geef ik ook toe dat er veel modules zonder gebruiksaanwijzing zijn. TinyMCE heeft deze wel.

Op dit moment kan ik je niet helpen, ik heb wel het advies om de installatie kompleet opnieuw en nauwgezet uit te voeren op basis van de originele settings. (die zijn later uit te voeren) Het zijn vaak de kleine dingetje die over het hoofd zijn gezien en die een geweldige impakt hebben.

Als het na deze installatie nog niet is gelukt, vertel hier dan iets meer over hoe je de installatie hebt gedaan. Mocht je de engelse taal machtig zijn, kijk dan eens op de drupal.org site http://drupal.org/project/tinymce naar gelijkwaardige problemen of op de site van moxie http://tinymce.moxiecode.com (forum),

Martin

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee