Tutorials module en wat algemene vragen

Beste mensen,

Ik heb een vraag (waarschijnlijk omdat ik te moeilijk denk) over de taxonomy en categorie onderverdeling enzo...

Wat ik nu heb als hoofdmenu is het volgende:

Lukt:
------------

home <--- module die alle nieuwe nodes laat zien
forum <--- klikt naar /forum voor overzicht van alle forums

Lukt niet:
------------

tutorials <--- dit moet een sectie worden waarin verschillende tutorials gezet kunnen worden. Als je op dit hoofdmenu klikt, moet je dus naar een suurt "subcategorie overzicht" gaan die dan weer onderverdeeld is in subcategorieen als "beginners tutorials", "medium tutorials", "gevorderde tutorials" etc... met eventueel als je dáár weer op klikt, weer een onderverdeling op basis van subcategorieen en uiteindelijk gewoon de lijst (in welke view dan ook, list of teasers etc.) van nodes die in die categorie geplaatst zijn.

downloads <--- zou eigenlijk op dezelfde manier moeten werken als de tutorials. Eventueel een count erbij per download categorie ofzo, maar die instelling heb ik wel gevonden.

Het gaat er me dus eigenlijk om, hoe ik met behulp van bijvoorbeeld de category module, ervoor kan zorgen dat ik 5 secties in het hoofdmenu definieer, en als daarop geklikt word, er gewoon een lijst komt van subcategorieen, zonder verdere poespas.

Mocht iemand me even kort willen helpen (via forum, of misschien zelfs via MSN ofzo) dan héél graag!

Auteur: 
bloeb
afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 27 januari, 2007 - 15:28

Voor de tutorials zou je gebruik kunnen maken van de boekmodule. Deze bevat een menublok dat je voor navigatie binnen het boek kan gebruiken. De structuur van de tutorial wordt dan door de hierarchy van het boek bepaald. Het boek kan je vervolgens weer combineren met de taxonomie. Als bijvoorbeeld 1 tutorial pagina op meerdere onderwerpen betrekking heeft voeg je zelf trefwoorden uit de taxonomie aan deze pagina toe. Zo kan een gebruiker op basis van trefwoorden snel van een naar een ander deel van de de tutorial navigeren.

Als je voor Tutorial en Download de boekmodule gebruikt, kan je ook zonder de taxonomie het menu bouwen. Gebruik de menumodule en zet de vijf items in bijv. het Primaire-menu.

-- Sutha

-- Erik

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.