Update Status module

Ter info (voor degene die de aankondiging op drupal.org -nog- niet hebben gezien): er is een bijzonder handige Update Status module uitgebracht.

Na installatie van deze module (en bij toepassing van de zogenaamde cron job) zal in de administration een overzicht beschikbaar zijn waarop precies wordt aangegeven welke versies van "contributed modules" zijn geïnstalleerd (d.w.z. van aanvullende modules die geen deel uitmaken van de Drupal core/kern), én wat van de betreffende modules de laatste stabiele versies op drupal.org zijn.

In het overzicht duiden groen gekleurde regels op modules die up-to-date zijn, terwijl rood gekleurde regels aangeven dat van modules nieuwere versies beschikbaar zijn. Erg handig! Een aantal links:

Aankondiging
- http://drupal.org/node/124187

Projectpagina (+ dowload)
- http://drupal.org/project/update_status

Screenshot
- http://cvs.drupal.org/viewcvs/*checkout*/drupal/contributions/modules/update_status/screenshot.png

Cron jobs
- http://drupal.org/cron
- http://drupal.org/node/31506
- http://drupal.org/node/31548
- http://drupal.org/node/120625

Succes en veel plezier met deze fantastische, voor mij nu eigenlijk al onmisbare module, die hoogstwaarschijnlijk deel gaat uitmaken van Drupal 6.0 (core). En terecht denk ik ;)

Auteur: 
New Oceans
afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 15 maart, 2007 - 11:46

Heel handig instrument om je drupal installatie up-to-date te houden.
Nu nog een uitbreiding die automatisch een mailtje verstuurd wanneer een installatie out-dated is. En we zijn weer een stapje dichter bij een uiterst veilige CMS.
En daarna de volgende stap? Een soort debian 'apt-get update' systeem waarbij drupal zichzelf update. Een utopie? Technisch is dat alvast geen probleem heb ik horen waaien, maar hoe doe je zoiets op een veilige manier? Stel dat er een hacker op de drupal.org project pagina's binnen geraakt en daar een nieuwe versie upload met stoute bedoelingen, dan zouden alle drupal installaties besmet kunnen worden.
Er moet dus heel goed worden nagedacht over alle mogelijke doemscenario's voordat wo'n volledig automatisch systeem wordt geactiveerd.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee