variabelen overdragen

Wat is de beste manier om een variabele over te dragen naar een andere pagina (in mijn geval een lightbox)?
Ik heb een page waarin ik een foto toon met exif informatie inclusief informatie over de lokatie waar de foto genomen in in de vorm van longitude, latitude. Op de page staat een link waarna er een lightbox wordt getoond waarin een google map zou moeten komen op basis van de 2 variabelen $longitude en $latitude. Op de page worden die getrokken uit de exif van de betreffende node (image). Ik krijg het echtter niet voor elkaar om in de lightbox ook maar enige informatie van die betreffende node tevoorschijn te halen. Hoe doe ik dit, en niet onbelangrijk, hoe doe ik dit op een correcte manier? Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is... Bedankt alvast.

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
eriksr
Door eriksr op 1 november, 2010 - 23:48

Toevoeging: het lukt me nu wel om een en ander via de url mee te geven, had ik al eerder geprobeerd maar heb toen blijkbaar iets verkeerd gedaan. Nu lukt dat dus wel maar is dat een goede manier? En wat als ik meerdere variablen wil doorgeven? Twee gaat nog maar meerdere? Zou mooi zijn als ik de beschikking had tot de volledige node...

afbeelding van Xano
Door Xano op 2 november, 2010 - 08:08

Lightbox werkt alleen met JavaScript. Dan is drupal_add_js() de beste manier om daar informatie aan door te geven, maar voor volledige nodes is dat ook overkill. Het hangt er even vanaf wat je einddoel precies is.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door eriksr op 2 november, 2010 - 08:25

Ja, de gehele node zou een beetje overkill zijn inderdaad. Wat ik nu heb is dat ik op een image page een foto laat zien met exifinformatie van die foto. Aan de foto hangt ook lokatieinformatie door middel van longitude en latitude. De bedoeling is dat als er geklikt wordt op een link in de image page er een lightbox opent waarin een Google map wordt getoond met de plaats waar de foto genomen is. Aangezien de informatie in de exif van de image zit, moet ik in de lightbox template file weten van welke node ik kom.

Nu is me dat dus wel gelukt door het mee te geven via de url en op te roepen in de lightbox template. Maar aan de google map kan je meerdere variabelen meegeven, waaronder bijvoorbeeld tekstuele informatie over de betreffende foto als je op de placeholder klikt en wat html indien gewenst. En om dat nu met de url mee te geven.... Ik vroeg me ook gewoon af wat de beste manier was en of dit een 'veilige' manier is. Ken daar wat dat betreft niet zo veel van.
Bedankt voor het reageren.

Door eriksr op 2 november, 2010 - 09:08

Oh ja, nog even aan toevoegen dat ik voor het maken van de Google map een php google map API gebruik.

afbeelding van Xano
Door Xano op 2 november, 2010 - 11:40

Ik denk dat het het handigst is als je zoveel mogelijk dingen van tevoren al met PHP doet. Ik weet niet hoe je pagina's eruitzien en hoe ze functioneel werken (een linkje is gewenst ;-) ), dus ik kan niet met zekerheid de beste oplossing geven.

Dingen die in JavaScript gerendered moeten worden, kan je misschien beter met PHP renderen, met JavaScript verbergen, en pas laten zien in een lightbox als dat nodig is. Losse waardes kan je met drupal_add_js() gemakkelijk doorgeven.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door eriksr op 2 november, 2010 - 13:23

Ik zal een linkje geven... later ;-) Ben momenteel nog lokaal bezig maar wilde het een dezer dagen sowieso eens opladen. Liefst doe ik zoveel mogelijk met PHP, van Javascript ken ik niet veel.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee