verbinding database - programma verdwenen door installatie drupal

Ik heb onlangs drupal geïnstalleerd op een test server op de eigen computer (met behulp van xampp). Uiteindelijk kreeg ik het spel draaiende (mbv deze tutorial http://drupal.org/node/21203).

Op deze computer stond echter een ander programma dat ook gebruik maakte van een mysql-database. Door die localhost te doen verwijzen naar drupal en een nieuwe user aan te maken heb ik blijkbaar de verbinding tussen dat programma en de bijbehorende database verwijderd. Wanneer ik het programma opstart krijg ik dan ook deze boodschap:

"-2147467259 [MySQL][ODBC 3.51 Driver] Access denied for user 'presys'@'localhost' (using password: YES) Retry?"

Als ik het goed begrijp moet ik die oude username terug aanmaken en die zodanig instellen dat het programma de link naar de database terug legt.

Kan iemand me hierbij helpen?

Auteur: 
TisKicking
afbeelding van Sutharsan
Door Sutharsan op 8 september, 2008 - 11:48

Ik raad je aan om per toepassing een nieuwe database aan te maken. Zo blijft de data netjes gescheiden en kunnen er geen problemen komen met tabellen die de zelfde naam hebben. Verder kan je er voor kiezen om per database een nieuwe user aan te maken, maar als het een test-omgeving is waar jij alleen toegang toe hebt, kan je ook volstaan met 1 database user die tot alle databases volledige toegang heeft. In een test-omgeving (op de eigen PC) werk ik met verschillende subdomeinen per applicatie. Dus bijvoorbeeld:
* localhost/drupal6
* localhost/andere_applicatie
* localhost/drupal5

Iedere applicatie krijgt een eigen database (Databases: drupal6, andere_applicatie, drupal5) en één database user voor alle databases. De minst flexibele applicatie zal daarbij leidend zijn. Bij Drupal kan je database-user, serverlocatie (localhost) en database-naam vrij kiezen. Als jouw andere programma die mogelijkheden niet kent, dan pas je de Drupal-instellingen daar op aan (in /sites/default/settings.php).

-- Erik

-- Erik

Door TisKicking op 8 september, 2008 - 12:18

Mijn bedoeling is eigenlijk heel het drupal-gebeuren op deze computer stop te zetten. Dat andere programma is véél belangrijker.

Ik heb drupal dus verwijderd, maar de andere database kan ik niet bereiken.

Het is een MySQL Server 4.1. die blijkbaar uitgeschakeld is.

Help help aub :-)

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.