Verschillende themes in één hosting pakket

Hallo, ik ben nieuw in Drupal land, maar heb mij al aardig ingelezen.
Ik moet een site maken voor een club met een algemeen gedeelte, maar ook gedeeltes waarin activiteiten en eigen "sectie" krijgen. Ik zou voor deze activiteiten een andere lay-out/theme willen gebruiken dan het algemene gedeelte. Hoe doe ik dat? Ik zou dit binnen één hosting pakket willen doen om de kosten onder controle te houden.
Ik vermoed dat binnen een Drupal installatie maar één theme gekozen kan worden?
Ik dacht misschien aan meerdere Drupal installaties parrallel. Of gaat dat niet?

Bij voorbaat dank voor suggesties.

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
JeroenLCL
afbeelding van jo.w
Door jo.w op 4 februari, 2014 - 13:12

Met je in te lezen zal je er niet kome, hoor, zeker niet als het je eerste site is ;-)

Ik denk dat je om te beginnen beter start met alle functies van je site te bouwen en pas als je daar goed mee overweg kan kan je aan je theming gaan denken. Er zijn toch wel wat zaken die je per theme moet instellen en als je dat gelijkertijd met je functionaliteit inbouwen moet doen kan het wel eens behoorlijk ingewikkeld worden.

Voor je vraag betreffende meerdere themes zijn er in grote lijnen 2 opties. Je hebt de module https://drupal.org/project/page_theme of je kan starten met een blanco theme (Omega, Zen, ...) en dan via diverse tpl- en css- files je eigen themes gaan "bouwen".

Werk om te beginnen ook op een locale server. Installeer Xampp, Mamp, Wamp, USBWebserver of wat dan ook (afhankelijk van je pc) en bouw op je eigen computer ipv bij de hosting. Ik zelf gebruik UsbWebserver en telkens ik een stukje af heb dat werkt zoals het hoort maak ik gewoon een copietje van de ganse map en werk verder op die copie. Zo heb ik altijd een basis achter de hand als er iets fout gaat waar ik kan op terug vallen.

Jo

Door JeroenLCL op 4 februari, 2014 - 14:32

Hi Jo, dank je voor de snelle reactie. Het is zeker niet mijn bedoeling om zelf in themes te gaan zitten rommelen. Dat lijkt mij op dit moment idd een stap te ver...of bedoel je wat anders?

Jouw suggestie van page_theme lijkt op het eerste gezicht een mooie oplossing. Ik selecteer enkele standaard themes en kies in deze module welk theme ik voor welke pagina gebruik. Juist?

Jeroen

afbeelding van jo.w
Door jo.w op 5 februari, 2014 - 00:48

Ik heb het zelf niet gebruikt. Maar ik veronderstel dat het zoiets zal zijn.

Je moet ook niet in een theme zelf gaan rommelen, je moet een subtheme maken en daar kan je zonder risico wel in rommelen. En daar is genoeg documentatie over te vinden.

Jo

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 14 februari, 2014 - 21:45

Ik denk dat je dat gewoon met één theme kunt, gewoon wat de css aanpassen.

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee