vertaling van menu items

hallo,

ik ben bezig aan de ontwikkeling van een Drupal website op http://indymedia2.all2all.org/drupal, en heb wat last met de vertaling van menu-items die ik zelf toevoegde in een block.

bedoeling is dat enkel de interface (menu's incluis) verandert als je op een taal klikt, maar dat de inhoud dezelfde blijft (nederlands, frans en engels door elkaar).

1. ik probeerde het eerst via taxonomy translation, maar daar verandert kennelijk ook de inhoud mee naar de taal van de postings.

2. nadien deed ik het met veschillende menu-blocks voor elke taal, en dan die block beperkt voor elke taal (door bijvoorbeeld te zeggen dat het engelse menu blokje enkel op en/* - pagina's mag getoond worden). dit werkte echter alleen voor de pagina's die via de primary links bereikt werden, en niet voor de rubrieken-pagina die ik zelf toevoegde (url alias)

3. iets wat ik me vanmorgen te binnen schoot, maar wat na enig zoekwerk op drupal.org en in de list archives niet zo vanzelfsprekend blijkt: is het mogelijk om zelf strings toe te voegen aan het vertaalbestand, en die strings in een block op te roepen? dit zou mijn probleem (en dat van anderen, zo las ik op het forum) meteen oplossen..

anyway, als er iemand met wat drupal-ervaring (ben er zelf enkele weken mee bezig) es naar dit probleem wil kijken...

thanks!

Auteur: 
brunodbo
Door bwynants@drupal.org op 11 oktober, 2005 - 13:04

Strings tusen t() zetten en dan via lokalisatie vertalen.....

Door brunodbo op 11 oktober, 2005 - 13:40

fantastico :)
k had dit vanmorgen geprobeerd, maar niet eerst string aangemaakt, waardoor m'n hele site om zeep was .. k post dit ook even op drupal.org, bij n gelijkaardige thread..

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee