VTi.be - Vlaams Theater Instituut

Website van VTi (http://www.vti.be/) hebben we einde vorige jaar opgeleverd in Drupal.

De site maakt o.a. gebruik van deze modules:

* aggregator
* contact form
* views
* URL aliassen
* events
* TinyMCE
* Image assist
* sitemap
* print friendly pages
* blogs
* import/export

Er werd een custom module geschreven om elke nacht content (o.a. http://www.vti.be/organisaties) te synchroniseren met een bestaande MS SQL database bij de klant.

Auteur: 
FrederikVO
Door markdingemanse@... op 24 januari, 2007 - 17:37

Mooi gedaan --- zeker gezien de enorme hoeveelheid informatie moet dit een aardig complex project geweest zijn.

Een paar puntjes van kritiek echter:

  • Zowel de tekstgrootte en de regelafstand zouden wel wat groter mogen. Pagina's als http://www.vti.be/node/142 zijn welhaast onleesbaar. Tekst van 11px en een regelafstand van 15-18px leest een stuk beter.
  • Waarom niet een module als autopath gebruiken om bezoekers- (en zoekmachine-)vriendelijke URL's te produceren? Dat vind ik er altijd een stuk beter uitzien dan adressen als /node/439802... Bovendien helpt het om in de adresbalk te zien waar op de site je je bevindt.
  • Sowieso wordt de bezoeker te weinig context geboden (zowel tekstueel als visueel). Op een pagina als http://www.vti.be/node/26080 voelt de bezoeker zich compleet verloren: niets maakt duidelijk waar zij vandaan komt (een breadcrumb ontbreekt) of in welke categorie de pagina die zij leest zich bevindt (het is dus ook moeilijk om gerelateerde informatie te vinden).
  • De print friendly pages-module zou je niet nodig hebben als je gewoon een eenvoudige stylesheet voor mediatype 'print' zou definieren.
Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee