afbeelding van Sutharsan

Webteam voor drupal.be/drupal.nl

Het is al lange tijd mijn wens om het beheer van drupal.be/drupal.nl te verbeteren. De afgelopen jaren is het onderhoud beperkt gebleven tot ad-hoc sprints en moedige, maar te vaak onopgemerkte persoonlijke acties. Daarnaast merk ik dat het voor velen niet duidelijk is wie er bij de website betrokken zijn, nog voor 'buitenstaanders' nog bij mensen die zelf aan het beheer meewerken. Kortom, te weinig samenhang en bekendheid. Daarnaast lopen we zo ook nog eens mensen mis die aan het onderhoud willen bijdragen.

Ik zie graag een Webteam ontstaan. Niet dat ik de illusie heb dat we met een Webteam meer werk aan de drupal.be/drupal.nl website kunnen verzetten. Maar wel hoop ik dat de mensen die meewerken niet langer het gevoel hebben er alleen voor te staan en dat er duidelijkheid komt wie wat doet. Samenwerking werkt inspirerend en openheid vergroot de kans op nieuwe bijdragen.

Mijn ideaal is een kleine groep van bijv. 5 mensen, met ieder een eigen aandachtsgebied: server, frontend, community, business en coördinatie. Het team is extern aanspreekpunt en over belangrijke beslissingen wordt overlegd. De teamleden kunnen zelf uitvoeren, maar kunnen ook anderen bij de uitvoering betrekken (graag, natuurlijk). Een eerste prioriteit is het verlagen van de drempel voor bijdragen (bijv. testomgeving, repository, issue-lijst, procedures en publicatie hiervan). Veel extra tijd hoeft het niet te kosten, maar bijdragen aan drupal.be/drupal.nl kan hierdoor wél leuker worden.

Wil je mee doen? Laat je horen!

Auteur: 
Sutharsan
afbeelding van Dennis Cohn
Door Dennis Cohn op 3 oktober, 2011 - 23:08

Zelf denk ik dat deze community wel iemand kan gebruiken die naar het uiterlijk van de website kijkt. Velen van jullie zijn specialist op een ander, vaak technischer, gebied en dat is nu nog zien op deze website. De finishing touch, om het zo maar even te zeggen, mist op deze maar ook op de vorige website.

Iemand die let op de uitlijning, contrast en gebruiksvriendelijkheid... dat maakt de website af.
Het lijkt mij zeer leuk om actief mee te werken met drupal.be/nl en dan met name op het gebied van Design / Front-end.

-----
(Drupal) Front-end Developer

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 6 oktober, 2011 - 16:35

Ik zie het gebrek aan afwerking zelf ook hoor :) Het probleem is vooral dat we op de 24 uur van de sprint naast een upgrade van d6-d7, fixes aan views en modules, herstructurering en contentzaken uiteindelijk voor een nieuwe layout ook maar een erg beperkte tijd hadden. De site nu is een goed nieuw startpunt maar mist op alle vlakken afwerking. Ik ben voorstander om eens een "afwerkingssprint" te organiseren. In het goed afwerken kruipt vaak evenveel of soms meer tijd dan het opzetten en grof afwerken van de site zelf. Meer frontenders zijn zeker welkom, want daar hebben we inderdaad een gebrek aan. En de layout is het eerste waar iedereen naar kijkt.

Hans
KOBA

afbeelding van batigolix
Door batigolix op 4 oktober, 2011 - 13:55

zullen we ook redacteuren ronselen die content kunnen aanmaken en bewerken zoals bijvoorbeeld banners??

boris
===
druppelend sinds 2005

afbeelding van roel guldemond
Door roel guldemond op 8 oktober, 2011 - 07:44

Hallo Erik,
Inhoud steeds consistenter maken, daaraan wil ik meewerken.
Zoals hierboven ook geschreven: tijdens sprints gaat de energie veel zitten in het technische opbouw.
Het korter formuleren. Consistenter maken. En behoud/bouw logische site-map. Daar blijkt tijdens sprints niet al te veel tijd voor.
Klein voorbeeld; gister schaafde ik aan bannerteksten (op 'Home'). Vooral kortere zinnen. Schrappen van overbodige. Consistenter verwijzen. Met als doel dat onze verschillende doelgroepen via de homepage, gemakkelijk hun informatie vinden. Daaraan wil ik blijven meewerken. En samen met een team.
Een team dat zaken afstemt vind ik een goede stap, groeten
Groeten Roel

*** I like contributing to improvement of systems. Hic sic: according Boulding a system is "that which is not chaos" ***

afbeelding van Johnny van de Laar
Door Johnny van de Laar op 10 oktober, 2011 - 09:54

Hoi,

ik heb niet zozeer behoefte om te modereren of content te schrijven. Maar op het development vlak wil ik wel mee denken. Dus als er een "functie" voor het beheer van bepaalde functionaliteiten is dan wil ik die wel opnemen.

Gr. Johnny

www.ezcompany.nl

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.