Welke modules moet ik gebruiken ?

Hallo,

Binnenkort ga ik een website maken via Drupal. De vorige websites die ik heb gemaakt met Drupal, waren toch heel veel handwerk. En ik denk dat er veel van dit werk kan overgelaten worden aan Drupal.

Ik zoek dus module(s) die het volgende doen:

We hebben een groep van mensen. Die mensen zitten in verschillende commissies. Nu moet iedere persoon van die groep aanklikbaar zijn, alsook een mogelijkheid om op commissie te selecteren.

Als je er dan op klikt zou je het volgende moeten zien

1. Naam, adres, fotootje, etc..... (de gewone BS, dus)
2. De commissies waar ze in zetelen. Hier zou het moeten zijn dat, als je klikt op die commissie, er automatisch een lijst komt met alle andere leden van de groep die in die commissie zitten.
Ook omdat er veel verhuisd wordt van de ene commissie naar de andere, denk ik dat ik hier het best werk met meerdere categorieen.
3. Een contactformulier, waardoor er geen email-adres zichtbaar is, maar dat er gewoon een form moet ingevuld worden. het liefst op dezelfde pagina als de gegevens van die persoon. Dit om anonieme gebruikers de mogelijkheid te geven om een mail te sturen.
4. Een lijst met artikels die deze persoon heeft geschreven. een bijkomende moeilijkheid is dat de artikels niet worden ingegeven door de gebruikers maar door 3-4 andere personen. Ik had het anders als blog kunnen instellen.
Ik dacht daar ook categorieën te gebruiken, maar omdat die groep altijd groeit en groeit (nu al 100 leden), is dat een beetje veel.

Welke combinatie van modules kan ik daarvoor gebruiken.

Alvast bedankt voor een antwoord

Steven

Auteur: 
Steven Vermoere
afbeelding van Xano
Door Xano op 9 januari, 2007 - 07:58

Profile.module kan (bijna) alles wat je wil:

1) Voor de naam en het adres kan je een paar extra velden aan het profiel toevoegen. Voor een foto kan je avatars (Drupal noemt die dingen "pictures", geen idee waar ze dat weer vandaan hebben) inschakelen. Even de maximale afmetingen en bestandsgrootte naar je wensen aanpassen.
2) Ook even wat extra's aanmaken. Ik zou een aparte profielpagina (category) aanmaken en daar voor elke commissie een checkbox aanmaken. Je kan dan per checkbox selecteren of die eigenschap browseable is; M.a.w., mensen kunnen alle users met die eigenschap in een lijst zien.
3) Standaard bij Drupal ingebakken.
4) Hiervoor zal je even moeten zoeken. Misschien dat er een module voor is, maar het is volgens mij geen standaard optie van Drupal. Desnoods schrijf je je eigen modue.

Succes!

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

afbeelding van demeesterroel
Door demeesterroel op 9 januari, 2007 - 10:34

Inderdaad, ik wou net hetzelfde voorstellen. Profile module (standaard aanwezig, alleen nog even activeren in de admin/modules pagina) doe quasi alles wat je wil.
Voor nummer 4 zou je misschien eens kunnen gaan kijken naar CCK + Views. M.a.w zelf een nieuw node-type creeren, met als extra field (naast title + body) een required user-field. De persoon die dan het artikel schrijft is verplicht om dat veld in te vullen, en kan dan een auto-complete text-box gebruiken om de juiste naam op te zoeken.
Eens dat de content aangemaakt is, kan je eventueel gebruik maken van Views en hun filters om vb te filteren op Gebruikersnaam.

Een goed voorbeeld van de kracht van views kan je zie op http://www.yogadex.org/yoga/browse/ Alleszins, zover ik het kan beoordelen lijkt me dat daar gebruikt werd gemaakt van cck+view+custom development. Correct me if i'm wrong

Dus veel succes, en als de site live gaat kan je altijd een linkje plaatsen in http://drupal.be/forum/14.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.