afbeelding van phoenix

WhiteHouse.gov kiest voor drupal

WhiteHouse.gov laat het closed source cms van de regering-Bush vallen en kiest voor Drupal. Het team Obama wil de overheid opener en transparanter maken.

Bron:
http://webwereld.nl/nieuws/64080/witte-huis-stapt-over-op-open-source-cms.html

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
phoenix
Door Rodeo op 26 oktober, 2009 - 20:41

wow, mooi referentie!

~~~~

afbeelding van askibinski
Door askibinski op 7 november, 2009 - 19:58

http://blog.merge.nl

Door alexanderpas op 13 november, 2009 - 03:45

ja... tijd is geld ;)

Kosten: 18 miljoen
Tijd: 11 weken

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 13 november, 2009 - 11:29

Voor zover ik weet (oa via http://drupal.org/node/376313) waren er geen bekende grote Amerikaanse Drupal shops/bedrijven/ontwikkelaars betrokken bij het ontwerpen van recovery.gov en waren er ook wat opmerkingen bij de lancering over de afwerking (oa simpele basiszaken zoals clean urls niet actief, enz). Dus het lijkt erop dat ze het gewoon zelf hebben in elkaar gestoken zonder enige hulp van ervaren Drupal ontwikkelaars of bedrijven. De auteur van bovenstaande post (van het development team van recovery.gov), was maar enkele weken geregistreerd op drupal.org bij de ontwikkeling van de site, wat veel zegt over zijn ervaring met Drupal. Voor een dergelijke grote site is dat erg vreemd dat er geen enkele bekende naam uit de Drupal community bij betrokken was. Logisch dat het dan fout loopt met de implementatie van features op maat.

Het feit dat na wat gebeurd is met recovery.gov toch nog voor Drupal gekozen wordt voor de hoofdsite van de Amerikaanse overheid, het Witte Huis, is net een teken dat het vertrouwen in Drupal zelf zeker niet verloren is, integendeel.

En ze hebben blijkbaar ook geleerd dat om een goede Drupal installatie op te zetten je ook nog goede bedrijven/ontwikkelaars nodig hebt die weten waarmee ze bezig zijn. Voor de site van het Witte Huis hebben ze immers ervaren Drupal bedrijven ingezet waaronder Acquia, zoals blijkt uit Dries' post: http://buytaert.net/whitehouse-gov-using-drupal.

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.