afbeelding van flemishwolf@gmail.com

xampp

Ben bezig met het volgen van een cursus Drupal one line , heb de server xampp op mijn systeem staan en nu is de vraag, kan ik met Drupal werken op dit systeem en hoe krijg ik Drupal in de server na downloaden, het uitpakken gebeurd in Winrar, maar de kennis ontbreekt me om na het downloaden Drupal binnen de server te krijgen, hoe los ik dit op aub.

Drupalversie: 
6.x
Auteur: 
flemishwolf@gma...
Door MegaChriz op 17 januari, 2011 - 14:34

1. Plaats de Drupalfolder in htdocs. Geef de Drupalfolder een herkenbare naam voor de website die je wilt maken. Gebruik bij voorkeur alleen kleine letters en underscores. Gebruik zeker geen spaties en liever ook geen speciale tekens.

2. Ga in de webbrowser naar http://localhost/phpmyadmin
Met phpMyAdmin kun je je MySQL-databases beheren.

3. Maak in phpMyAdmin een nieuwe database aan, noem deze bijvoorbeeld 'drupal' of 'drupal_test'.

4. Maak binnen de folder 'default' van de folder 'sites' een kopie van 'default.settings.php' en noem deze 'settings.php'.

5. Wijzig de schrijfrechten voor zowel de folder 'default' als 'settings.php'. De webserver heeft namelijk schrijfrechten hebben voor zowel de folder als het bestand. In XAMPP heet de webservergebruiker standaard 'nobody', maar je kunt voor het gemak ook schrijfrechten aan iedereen geven.
Zoek op internet naar informatie over het veranderen van schrijfrechten op folders en bestanden (ik weet niet precies hoe dit in Windows gaat, want ik heb zelf een Mac).

6. Ga in de webbrowser nu naar http://localhost/websitenaam waar websitenaam de naam is die je aan de Drupalfolder hebt gegeven. Heb je deze 'drupal' genoemd, dan ga je naar http://localhost/drupal.

Als het goed is dan zal het installatieprogramma van Drupal starten en dan kun je Drupal gaan installeren.

7. Als je wordt gevraagd om databasegegevens, vul dan het volgende in:
Database-naam: (de naam van de database die je eerder in phpMyAdmin had aangemaakt.)
Database-gebruiker: root
'Database-wachtwoord' mag leeg blijven. Standaard heeft bij XAMPP de MySQL rootgebruiker geen wachtwoord. (Je kunt in phpMyAdmin ook MySQL-gebruikers aanmaken en deze bepaalde rechten toekennen, maar voor websites die je lokaal host is dit niet noodzakelijk.)

8. Doorloop de verdere stappen van het installatieprogramma van Drupal en als alles goed gaat, dan heb je een nieuwe Drupalwebsite geïnstalleerd.

Door Johan Janssens op 26 januari, 2011 - 20:48

Beste,
Ik heb een folder op mijn locale pc staan waarin alles staat om de website life te zetten.
Maar ik krijg deze niet gelinkt aan mijn domain.
Ik loop dan ook telkens vast in punt 6 zoals hierboven staat. Bij mij geeft deze telkens de melding dat hij de pagina niet kan vinden....
Ook op http://localhost/phpmyadmin geraak ik niet...kan enkel naar mijn phpmyadmin via mijn hosting.

Het is misschien al wel duidelijk dat ik geen kennis heb van dit alles...

afbeelding van Xano
Door Xano op 27 januari, 2011 - 13:29

Xampp is een pakket om op je eigen computer een webserver te draaien die je via "localhost" kan benaderen. Dat staat volledig los van een hostingpakket.

My name is Bart - web & events
iDEAL, OmniKassa, en meer.

Door MegaChriz op 2 februari, 2011 - 15:26

De stappen die ik eerder heb omschreven gaan over het lokaal (eigen computer) draaien van een Drupalwebsite, zoals Xano ook aangeeft.

Lokale webserver
Je zult de lokale webserver wel moeten starten (als dat nog niet gebeurd is). Zoek het controlepaneel op dat bij XAMPP hoort, open het en klik op 'start'. Ik weet niet precies hoe het controlepaneel van XAMPP er op Windows eruit ziet, maar je moet in ieder geval Apache en MySQL starten.
Als je dan naar http://localhost navigeert, moet de oranje XAMPP-pagina verschijnen. Hierna kun je de stappen volgen die ik in mijn vorige post had benoemd.

Site bij hostingprovider
Om je website bij je hostingprovider te krijgen, heb je een FTP-programma nodig. Bijvoorbeeld Cyberduck (gratis te gebruiken). Met een FTP-programma kun je de bestanden versturen naar de computer bij je hostingprovider. Je hebt wel FTP-inloggegevens nodig van je hostingprovider, je moet weten:
- FTP-adres
- Gebruikersnaam
- Wachtwoord
Deze gegevens voer je in het FTP-programma in.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee